Kender man ikke allerede lyden, er det langt fra sikkert, man i forårets fuglekor registrerer lyden af et lam, der kalder på sin rå

Af Redaktionen

Mange bukkejægere forsøger at efterligne lyden af en parringvillig rå, når de navnligt sidst på sæsonen forsøger at overliste en råbuk. 

På markedet findes mange forskellige kald og anvisninger til samme. Men af og til sker det, at den lyde der frembringes egentlig retter sig mod råen og dennes moderinstinkt. 

For er der noget, der kan få en rå på hendes medsøstre til at reagere, er det lyden af et rålam i knibe. Hidkaldt af lammets kaldelyde eller angstskrig, kan bukken af og til følge efter, når en rå sætter afsted for at komme et lam til undsætning. 

Herunder vises et rålam, som af uvisse årsager er efterladt på næsten bar mark. Lammet virkede afkræftet og dets skæbne er uvis 

Men for den jæger, der anvender lokkekald, kan videoklippet måske gøre en lidt klogere på hvordan det lyder, når lammet forsøger at tilkalde hjælp.

Hvor vidt man så efterfølgende vil anvende dette kald for at hidkalde en rå og dermed måske en buk må være op til en selv. 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »