Eksklusivt og håndplukket udstyr til hund og jæger er den røde tråd hos Sadelmager Jan Guldborgs afdeling for jagt, jægere og jagthunde

Af Redaktionen

Jagt, hund og hest, i mange danske familier er de forskellige passioner smeltet sammen og blevet til en fælles livsstil.

Det gælder også for ægteparret Jan Guldborg og Tina Bjerregaard, der sammen driver virksomheden Sadelmager Jan Guldborg: En virksomhed, som henvender sig til både jægere, ryttere og hundeejere.

Den røde tråd i de tre produktgrene er høj kvalitet og godt håndværk … Sadler, geværfoderaler og hunderemme – alt håndsyet og produceret i bedste kvalitet og med fokus på detaljer og anvendelse i al slags vejr. Også det omskiftelige danske.

– Vores foderaler og matchende patrontasker er håndlavede i klassisk engelsk stil, og kommer alle fra den samme engelske producent. Det fortæller Tina Bjerregaard, som stadig er aktiv rytter. Jan Guldborg derimod har lagt ridning på hylden. I dag er han jæger og passioneret flugtskytte på konkurrenceniveau.

Jan Guldborgs egne håndsyede retrieverliner fås i de tre farver sort, natur/lysebrun og mørkebrun. Hundelinerne laves både i en standardlængde og kan bestilles efter mål.

Uanset om der i forretningen arbejdes med udstyr til hund, hest eller udstyr til jægere er tilgangen til produktionen den samme.

– Det er vores passion for godt håndværk, som driver os i vores daglige virke. Og med godt håndværk mener vi det både bogstaveligt, og i mere udvidet forstand, forklarer Tina Bjerregaard, og fortsætter:

– Godt håndværk rækker nemlig ud over produkternes fysiske kvalitet. Det er mere end det vi oplever, og ser med øjet. Godt håndværk handler om faglighed og knowhow – og om valg af materiale, design, holdbarhed og funktionalitet. Det hele skal gå op i en højere enhed. Det er det, som vi forstår ved høj kvalitet.

– Når det gælder produkter til aktive jægere og hundeejere, har vi især dedikeret vores indsats til at kunne levere et unikt, eksklusivt og håndplukket udvalg. Produkter som alle lever op til vores definition af høj kvalitet og godt håndværk, og som besidder en række unikke detaljer. Det skal være kvalitet, og godt engelsk håndværk, når det er bedst. For det er ofte i de små detaljer, at den store forskel ligger.

– Men det betyder ikke, at alt jagtudstyret i vores udvalg befinder sig i den helt høje prisklasse. Vi har flere varianter af både geværfoderaler og etuier og matchende patrontasker, som er modstandsdygtige overfor det regnfulde danske vejr.

– ”Field” kollektionen består af patrontasker og geværhylstre i et elegant mix af læder og letvægts canvas, som derfor er velegnet til både kvindelige og mandlige jægere. “Field” ligger i den prisvenlige ende, men er udført i en overlegen kvalitet i forhold til tilsvarende produkter på markedet, lyder det fra Tina Bjerregaard.

– ”Classic” kollektionen består af premium læderudgaver. Det er igen tale om både patrontasker og geværetuier i flere varianter. Alt i ægte og klassisk engelsk stil, som i dén grad også er på vej frem herhjemme i Danmark.

– Her går look og feel op i en højere enhed, og produkterne får de andre jægere på jagten til at kaste lange misundelige blikke. Når man placerer sit jagtvåben i hylstret, føles det faktisk som rén forkælelse – og har du som jæger et våben i den højere prisklasse, fortjener det et foderal, der både matcher kvaliteten og passer godt på det, mener Tina Bjerregaard.

Hun er overbevist om, at deres kvalitetsudstyr kan gå i arv til næste generation, da læderudstyr som bliver brugt, men samtidig holdes velplejet, bare bliver endnu smukkere med tiden.

Sadelmager Jan Guldborg udfører også diverse reparationer og specialopgaver i læder på bestilling og forretningen, og understreger at man elsker at sparre med kunderne om unikke designs og løsninger på opgaverne. Det er her, at det ægte sadelmagerhåndværk for alvor kommer til sin ret, lyder det.

– Kvalitet og holdbarhed hænger sammen. Og vi mener selv, at det er bedre at investere én gang i ordentligt udstyr, end at købe måske 4,5 eller 6 geværhylstre i løbet af den periode, hvor man er jæger. Det gavner både pengepungen på længere sigt, og beriger hele jagtoplevelsen allerede fra første dag patrontasken og geværhylstret er taget i brug.

– Og vil du have udstyr med et helt unikt touch? Så kan alt udstyret også bestilles med initialer, så de bliver en del af det helt personlige jagtudstyr, lyder det afslutningsvis fra Tina Bjerregaard, der dog på falderebet afslører, at en nyhed er på vej til webshoppen sadelmagerjanguldborg.dk.

– Der er en særlig tweed-kollektion på vej indenfor både patrontasker og geværhylstre fra vores engelske leverandør af jagtudstyret. Den nye kollektion kommer til at supplere de to andre linjer Field og Classic særdeles godt, og forventes at komme til at ligge midt imellem de to andre rent prismæssigt.

Læs mere:
Sadelmager Jan Guldborg.dk/jagt

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »