Affangning af et stykke påkørt kronvildt blev for meget for en trafikant, der stærkt ophidset truede en midtjysk schweisshundefører med at skyde ham.

Af Redaktionen

Schweisshundefører Steen P. Johansen, Silkeborg var alt andet en tryg ved situationen, da han under en eftersøgning d. 21 marts bliver påråbt af en stærkt ophidset person.

– Fredag eftermiddag bliver jeg kontaktet af en trafikant, der har set en påkørt kronhjort ligge i grøften langs motorvej ved Horsens Nord. Hjorten rejser sig på et tidspunkt, men efter 2-300 meters flugt parelelt med vejen sætter den sig igen.

– Da jeg som aftalt ankommer til afkørselsrampen, kan jeg se hjorten ligge på marken med rejst hoved. Min første tanke er: Hvordan undgå vi, at den rejser sig og tumler ud på motorvejen? Det kunne få fatale konsekvenser, siger Steen P. Johansen, som har kendskab til ikke mindre end seks påkørsler af kronvildt ved Horsens Nord inden for de sidste syv år.

Som årsag peger Steen P. Johansen bl.a. på, at vildthegnet langs motorvejen slutter ved Horsens Nord, hvilket den midtjyske schweisshundefører frygter, kan komme til at koste menneskeliv en dag.

Ingen dialog

– Efter at have vurderet situationen med den skadede hjort, beslutter jeg mig for at skyde fra frakørselsrampen til motorvejen, hvor jeg pga. af højdeforskellen kan få kuglefang i det ellers ret flade terræn. – Desværre rammer jeg hjorten lidt for langt tilbage på kroppen og hjorten er derfor stadig i live, da jeg sammen med hunden går derud. Da hjorten tager tilløb til at ville rejse sig, slipper jeg hunden(ruhår red.) som bremse.

Hjorten må for alt i verden ikke komme ud på motorvejen igen og da skud i det flade terræn nu er helt udelukket, ser jeg ikke andre udveje end at slippe hunden. – Mens jeg bevæger mig frem mod hund og hjort, tager jeg et par billeder af hunden, som forhindrer den nu hårdt medtagne hjort i at rejse sig.

– Pludselig kommer der en tætbygget bodybuilder-person farende efter mig, mens han råber og skriger som en sindssyg. Længere fremme på slisken kan jeg se, at der nu holder en sort BMW … – Manden kalder mig dyrplager og truer med at skyde mig og min ”køter”

Han virker især ophidset over, at jeg har sluppet hunden.

– Jeg forsøger at forklare ham, at jeg ikke kan skyde hjorten igen og derfor var nød til at slippe hunden. Men det er han ligeglad med. Jeg kan slet ikke komme i kontakt med ham. Han gentager, at han vil skyde mig og min hund, hvis han havde noget at skyde med. Og nu blev jeg nok lidt nervøs. Manden ligner bestemt ikke en, der kommer i et miljø, hvor man skyder med vandpistoler.

– Det er mig, der har ansvaret og jeg gør, hvad jeg mener, er bedst, forsøger jeg at fortælle manden. Jeg fortæller også, at jeg agter at tilkalde Politiet, hvis han fortsætter med sine trusler. Det dæmper ham en smule og jeg kunne nu aflive hjorten med et stik mellem forløbene, mens manden trækker sig tilbage til vennerne, der venter ved bilen.

– Jeg har tidligere været ude for, at folk er blevet ophidset, hvis de har været vidne til, at en hund har affanget f.eks. et stykke råvildt. Men i reglen falder de ned, når man forklarer dem, hvordan tingene hænger sammen. Det er faktisk første gang, at jeg ikke har formået at skabe forståelse for vores arbejde, slutter Steen P. Johansen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »