Tre ulves grådighed bringer dem i konflikt med den schweiziske jagtlov

Af Redaktionen

Normalt forbinder man vel overtrædelser af jagtloven med menneskelige handlinger, men nu har tre tilrejsende ulve overtrådt den schweiziske jagtlov og det er derfor blevet besluttet at de skal bortskydes.

De tre ulve har udnyttet Schweiz nylige optagelse i Schengen aftalen og er lige så stille smuttet over grænsen fra Italien og Frankrig ind i det ellers ulvefrie skattely. Valais kantonen i den vestlige del af landet melder om 15 dræbte får på bare en enkelt nat i begyndelsen af august og i Lucerne kantonen er det gået ud over 27 får måneden før.

Med deres forslugne grådighed har de tre ulve overtrådt en lidt pudsig lov, der tillader rovdyr en vis kvota byttedyr pr måned! Den pågældende lov tillader ulve at nedlægge 15 byttedyr per måned, dog højst 35 over en firemåners periode. Skulle ulvene i deres uvidende grådighed overskride deres tildelte kvota, tillader loven bortskydning af de skyldige, hvorfor autoriteterne i de to kantoner har givet tilladelse til jagt på de tre syndere.

Ifølge AFP blev den første ulv nedlagt 20. august af vicechefen for Valais’ jagttjeneste og i hele september vil 20 jagtkonsulenter være på udkik efter de sidste to. Det eneste der kan undre er; hvem der mon dog til dagligt skal følge i hælene på eventuelle tilrejsende franske og italienske ulve, for at sikre, at de ikke overskrider deres legale kvota af schweizisk gæstfrihed?

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »