Hvordan påvirker tilstedeværelsen af rovdyr bestanden af andre store dyr? Det og meget andet har SCI’s alene i 2015 doneret US$ 350.000 for at få undersøgt …

Af Redaktionen

Er det antallet af byttedyr, der bestemmer antallet af rovdyr. Eller forholder det sig modsat. Kan en stor bestand af rovdyr påvirke bestanden af deres byttedyr i negativ retning.

Dette spørgsmål har interesseret jægere over hele verden lige siden jægerne og den tilknyttede administration begyndte at støtte sig til vildtforskernes resultater.

Den internationale jagtorganisation Safari Club International (SCI) vil gerne komme tættere på spørgsmålet og derfor har SCI’s First for Wildlife Endowment doneret US 350.000 til forskellige forskerprojekter i USA og Canada. Bl.a. vil man undersøge hvordan bestanden af rensdyr bliver påvirket af bestanden af rovdyr på New Foundland.

De indsamlede penge er øremærket til bevaringsprojekter og udover nævnte undsøgelse har fonden støttet det udryddelsetruede sorte næsehorn i det sydlige Afrika med ikke mindre end US$ 80.000

Dertil kommer legater m.m. til unge, der vil arbejde med vildtforskning samt natur- og miljøbevarelse m.m. Disse er støttet med US$ 300.000.

SCI oplyser at de modtager al form for støtte med tak.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »