Bent Sørensen så først i bukkejagten en flere år gammel buk beslå en parringsvillig rå to gange og det må i følge teorien betragtes som sex i utide

Af Redaktionen (maj 2010)

Teori og praksis går som bekendt ikke altid hånd i hånd. Og ifølge teorien, som er baseret på tusindvis af iagttagelser, parrer råvildtet sig ikke i maj.

Det sker først, når råen kommer i brunst medio juli og nogle dage ind i august.

Bent Sørensen fra Mors måtte derfor knibe sig i armen, da han først i bukkejagten så en flere år gammel buk drive rundt med en rå.

Her følger hans beretning:

– Pludselig standsede råen …

– Ja, jeg er næsten bange for at fortælle det. Nogle vil måske tro, at jeg lyver. Men det jeg siger, er sandt,

indleder Bent Sørensen, der er 71 år og har gået på jagt siden han var 16.

– Det jeg så, var en fuldbyrdet parring. Og to tre minutter senere gentog det sig. Også denne gang var der tale om en regulær beslåning, hvor råen stod helt stille under seancen.

Det fortæller Bent Sørensen, der kender bukken, som altså har valgt at se stort på takt og tone for råvildtet.

Sex uden for parringssæsonen

Berøring mellem ældre dyr er ellers usædvanlig uden for brunsten.

Og at råen lader sig bestige på denne tid af året er, som Bent Sørensen beretter, ganske usædvanligt.

En nærliggende forklaring kan være, at der er tale om to ungdyr. Måske to søskende, som er meget kropsnære i det første leveår.

Men også råen betragter Bent Sørensen som et ældre dyr.

– Der er bestemt ikke tale om et rålam fra forrige år, understreger han.

Også Poul Henrik Pedersen, der er jæger og indehaver af ejendommen på Sydthy, hvorpå den usædvanlige hændelse skulle have fundet sted, kender til bukken. Og han kan bekræfte, at der er tale om en buk på to, tre år, selv om bukken bærer en spinkel opsats.

– Jeg stoler 100% på Bent Sørensen og håber, at det vil lykkedes mig at dokumentere den usædvanlige hændelser, fortæller Poul Henrik Pedersen til Netnatur.dk

– I de næste dage vil jeg mandsopdække bukken og håbe på, at sceneriet gentager sig. I så fald er jeg klar med mit kamera, slutter Poul Henrik Pedersen.

ANNONCE:

MEGET NEM KOLDRØGNING
AF FISK OG VILDKØD

SMOKEPINDS

” Verdens nemmeste koldrøgningsmetode. Ingen ovn, afbrændingskasse, afkølingsrør eller termometer er nødvendigt.” Det udtaler udvikler under det populære TV-program LØVENS HULE.

KLIK på billedet af de populære SMOKEPINDS

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »