En ligestillingsproblematik. Det kalder DJ-formanden en oplevelse, som et vidne modsat beskriver som: “Det mest modbydelige, ondskabsfulde og sexuelt krænkende overgreb jeg har oplevet i mit liv”

Af Redaktionen 

”Det mest modbydelige, ondskabsfulde og sexuelt krænkende overgreb jeg har oplevet i mit liv”

Sådan beskiver Steen Larsen, tillidsmand i Danmarks Jægerforbund, en oplevelse, som han var vidne til under et lederkursus i efteråret 2018  arrangeret af Danmarks Jægerforbund.

Bag det “krænkende overgreb” mod en kvindelig kursist stod et nu tidligere medlem af Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse. 

KLIK og læs også: KLAGESAG OM HÅNDTERING AF ”SEXUELT KRÆNKENDE OVERGREB” I DANMARKS JÆGERFORBUND 

Danmarks Jægerforbunds formand Claus Lind Christensen mener dog ikke, at hændelsen kan kaldes for sexchikane.

Under et stormøde på Sjælland om sagen, gør han i følge Netnaturs oplysninger indsigelser, da hændelsen omtales som sexchikane. I stedet påpeger han på, at der er tale om en ligestillingsproblematik.

Disse informationer harmonerer med et referat, som få dage efter mødet havnede i vores mailboks.

Men referatet var ikke godkendt, hvorfor vi tog det for givet, at der var tale om en fejlcitering af DJ-formanden, når denne udlagde hændelsen som en ligestillingsproblematik.

Men nu er referatet godkendt. 

Sort på hvidt omtales det, som Steen Larsen omtaler som det “Det mest modbydelige, ondskabsfulde og sexuelt krænkende overgreb jeg har oplevet i mit liv” som en ligestillingsproblematik.

I det nu godkendte referat fra Jægerforbundets kreds 7 kan man bl.a. læse følgende:

“Derefter fremlagde Claus Lind formand for DJ en tidslinje om sagsforløbet om det angivelige ”overgreb”, der blev beskrevet som en ligestillingsproblematik og ikke en sexchikane og dermed ikke en politisag!”

KLIK og læs mere om krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane.

Netnatur.dk har på den baggrund rettet henvendelse til Steen Larsen, da vi gerne vil have en kommentar på de to meget forskellige tolkninger af den samme hændelse. 

Netnatur.dk: Hvordan ser du på DJ-formandens udlægning af den oplevelse, som du har bevidnet og beskrevet som sexchikane i efteråret 2018? Er du enig med DJ-formandens udlægning?    

Steen Larsen:
Jeg har svært ved at se, at dette ikke er en klar sexchikanesag, da jeg har nærlæst definitionen af sexchikane i Ligestillingsloven, som vi må gå ud fra at dommerne dømmer ud fra i sager som denne.

Og den ondskabsfulde, nedladende kommentering af den kvindelige kursists kvindelighed, vil jeg klart definere som sexchikane. 

Netnatur.dk:
Hvorfor tror du, at du og DJ-formanden ser så forskelligt på det, der er sket og beskrevet? 

Steen Larsen:
Hvis jeg vidste, hvorfor han udlægger det på den her måde, vil jeg være en meget klog mand. Men for mig er det en ubegribelig udlægning. Jeg betragtede egentlig sagen som afsluttet. Nu startes den op igen.  

Påtalte HB-medlem har trukket sig

Det påtalte HB-medlem er ikke længere en del af Jægerforbundets hovedbestyrelse. Han har undskyldt overfor den forudrettede kursist og har efterfølgende valgt at trække sig fra samtlige poster i forbundet. 

Dette skete selv om hovedbestyrelsen – efter behandling af sagen – udtrykke fortsat tillid til deres nu tidligere HB-kollega.

Jægerforbundets øverste ledelse erkender, at de har lært meget af sagen. Faktisk så meget, at de har gjort klagernes krav om “ordentlighed” til eget slogan. 

“Ordentlighed er vejen frem”, lyder i overskrift på en artikel på forbundets hjemmeside. 

Men hvor meget dette begreb har bidt sig fast i forbundets øverste ledelse, kan stadig diskuteres. 

To spørgsmål

Efter behandling af chikanesagen bliver endnu en tillidsmand udsat for chikane.

Denne gang var det Steen Larsen – en af klagerne og som nævnt et vidne til hændelsen i efteråret 2018 – der måtte holde for.  

Et nordjysk HB-medlem påstod under stormøde i Jagtens Hus på Kalø, at vidnet – altså Steen Larsen – havde været sin kone utro. Denne påstand blev fremført overfor deltagerere fra hele landet.

KLIK og læs også: Endnu et HB medlem involveret i spørgsmål om chikane

Steen Larsen har taget afstand fra påstanden om utroskab og har sendt følgende spørgsmål til DJ-formand Claus Lind Christensen:

“Jeg vil gerne vide, om det er ok at slå tvivl om andre folks troværdighed på baggrund af rygter, man har hørt ude i byen?”

Det spørgsmål rejste Steen Larsen i en mail fremsendt til DJ formanden Claus Lind Christensen.

I samme mail gjorde tillidsmanden det også klart, at han gerne ville vide, ” … om det er acceptabelt for en HB’er at sparke på en, som ligger ned – altså i det her tilfælde den forurettede i aktuelle sag om sexchikane?”

Spørgsmålene har denne redaktion endnu ikke set besvaret.

Steen Larsen bøjer dog af, da spørgsmålene rettes mod ham og de anklager, som han har været udsat for.

– Det handler ikke om mig. Jeg skal nok klare mig. Men jeg syntes der er tarveligt overfor den forudrettede, at man forsøger at negligere hendes oplevelse. 

– Med DJ-formandes seneste udlægning af sagen som en ligestillingsproblematik mener jeg, at den forudrettede bliver forudrette endnu engang. 

KLIK og læs mere om HB-chikane i DJ

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »