Det velklingende navn sing sing waterbuck bider sig hurtigt fast. Læs jagtberetning fra Centralafrika om jagt på den smukke vandbuk i Jagtbogen – Dåhjorten

Af Netnaturshop.dk

– Den er helt sikkert til medalje, udbrød min kammerat Glenn Hegaard, da han forsigtigt lagde den skuldermonterede waterbuck op på sit trofæopmålerbord.

– Hvordan kan du da sige det så sikkert, spurgte jeg og undrede mig over, at hans øjemål var så godt.

– Fordi alle opmålte sing sing waterbucks er til bronze og dermed kvalificeret til SCI’s rekordbog, grinede han.

Han forklarede, at Safari Club International (SCI) optager alle sing sing waterbucks, der bliver målt op, i ”bogen”, da man ønsker at opbygge en database, hvorfra det er muligt at trække data.

P.t var der så få, at det var umuligt at sætte et mindstemål for optagelse i ”bogen”. Derimod var grænserne for sølv og guld allerede defineret.

En af flere

Det var efterhånden en del år siden, jeg nedlagde den flotte waterbuck, men jeg havde nu aldrig spekuleret på, om den var til medalje eller ej. Men under et opmålerarrangement på min hjemmeadresse fik Glenn i de stille perioder tid til at opmåle en del af mine trofæer. I løbet af dagen kom turen også til omtalte vandbuk, som jeg nedlagde i Den Centralafrikanske Republik (CAR) tilbage i 2008.

– Jeg ved godt, at du ikke interesserer dig så meget for jagt i Afrika, men den her historie slipper du ikke for, sagde jeg til min kammerat, alt imens han lagde målebåndet til rette på de lange antilopehorn.

Glenn var mest til det nordiske: Til jagt på kronvildt, dåvildt, råvildt og sikavildt. Alle fire arter har han i øvrigt nedlagt i Danmark, og han arbejdede på at nedlægge en råbuk i alle europæiske lande. Men jagt i Afrika havde aldrig trukket i ham, selv om han via sin interesse for trofæopmåling med tiden havde opbygget et ganske indgående kendskab til de fleste afrikanske arter. Herunder også kendskabet til den central- og vestafrikanske variant af vandbukken kaldet sing sing waterbuck eller West African defassa waterbuck.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen-Dåhjorten 

Jagtbogen – Sikahjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »