Konservatorbranchen har ansat endnu en lærling. Dermed er der tre i hele branchen. To af dem er ansat hos Nordjysk Trofæmontering

Af Redaktionen 

Interessen for at blive konservator i Danmark er stor. Det blev Kasper Pedersen, indehaver af Nordjysk Trofæmontering bekræftet i, da han på Netnatur/Marked søgte en lærling i foråret 2020.

– Vi blev kimet ned og interessen var ganske overvældnede, forklarer den nordjyske konservator, der selv blev udlært i 2017, hvorefter han startede egen virksomhed i Pandrup.

Årsagen til den store interesse og de mange henvendelser bunder sikkert i, at det er vanskeligt at blive uddannet indenfor faget. 

I følge uddannelsguiden, Børne og ungdomsministeriet bliver der kun uddannet en konservator i Danmark hvert tredje år. Årsagen er, at der kun oprettes ganske få lærepladser, da den eneste vej til faget, er gennem branchens egen mesterlære. 

– Jeg tror det er vigtigt, at vi hele tiden fornyer os. Både i branchen og i den enkelte virksomhed Og med til dette hører, at vi også trækker nye og gerne yngre mennesker ind i faget, lyder det fra Kasper Pedersen, der er sikker på, at han har fundet den helt rigtige mand til jobbet. 

– Der var mange særdeles kvalificerede ansøgninger, men valget fald til sidst på Daniel Lauridsen, der allerede har en håndværksmæssig baggrund som tømrer. Desuden er han meget ivrig jæger, med stor rejseerfaring, hvilket gør det nemt for ham at snakke med kunderne og vi andre på værkstedet, som også af og til snakker om jagt, lyder det fra Kasper Pedersen. 

Kasper Pedersen og Daniel Lauridsen (th), hvor sidst nævnte er den anden lærling ansat i Nordisk Trofæmontering. I firmaet er også Philip B.K. Christensen i gang med at uddanne sig til zoologisk konservator

Daniel Lauridsen føler sig overbevist om, at han er kommet det helt rigtige sted, selv om det økonomisk er et tilbageskridt i forhold til den løn han kommer fra. 

– Jeg trængte til fornyelse i mit liv og ville gerne arbejde med noget der interesserede mig: Noget hvor jeg kan være passioneret omkring mit arbejde, forklarer Daniel Lauridsen, der i foråret 2020 havde helt andre planer for fremtiden. 

– Jeg havde solgt min ejendom, sagt mit job op var indstillet på at rejse rundt i New Zealand i nogle måneder. Men det projekt spændte coronakrisen desværre ben for, fortæller Daniel Lauridsen, der efter cirka fire uger i landet måtte rejse hjem igen på opfordring fra myndighederne i såvel Danmark som i New Zealand. 

– Jeg håber dog, at jeg snart kan vende tilbage New Zealand, når tiden og forholdene i verden atter tillader det, lyder det fra Daniel Lauridsen, som i det mindste i de næste fire år vil arbejde med at skabe skind og horn om til mindeværdige og naturtro jagttrofæer. 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »