Obduktionen af den 32 årige Candice Berner, der blev fundet død i sidste uge, fastslår, at hun er dræbt af en ulv

Af Redaktionen

I sidste uge (marts 2010) gik nyheden om det første ulvedrab af mennesker i 50 år, som en løbeild over hele verden. Den 32 årige Candice Berner blev fundet død lidt udenfor den lille by Chignic Lake, efter at have været ude for at løbe en tur.

Fra starten var det overvejende sandsynligt, at hun var blevet dræbt af rovdyr, trukket væk fra vejen og delvist ædt. Obduktionen fastslog således også, at dødsårsagen kun kunne være et rovdyrangreb.

Der mangler endnu en DNA analyse for at være helt sikre på, at der er tale om en ulv, men da det er midt om vinteren, er de mange brunbjørne i området i hi, så dem kan der ikke være tale om.

Samtidig er det parringstid for ulvene, hvilket typisk betyder, at de er mere aktive og mere modige.

Herudover er unge ulve på jagt efter et territorium, hvilket kan få dem til at nærme sig de små bysamfund og Chignic lake er et lille bysamfund med 80 huse, hvoraf over halvdelen er ubeboede.

De fleste indbyggere i området tilhører Aleut-stammen, og byens navn betyder på det lokale sprog “big wind.” Området ligger 455 miles syd for Anchorage på Alaskas Peninsula, og er kendt for at producere brunbjørne (ikke grizzly) i verdensklasse, helt op til over 11 fod.

Ulvebestanden er dog vokset betydeligt i området, hvor hver jæger kan få tilladelse til at fældefange eller skyde op til 10 ulve. Om dagen.

Den lokale sherif og stammens mænd patruljerer nu området, og ingen mennesker bevæger sig ud alene.

Drabet bliver i medierne omtalt som det første ulvedrab i 50 år, hvilket dog ikke er helt rigtigt.

I november 2005 blev den 22-årige Kenton Carnegie, angrebet og dræbt af en ulv i Saskatchewan, Canada, 750 kilometer nordøst for Saskatoon.

I starten var der tvivl om, hvorvidt han blev dræbt af en sortbjørn eller hvorvidt det var ulvenes skyld. Senere blev det dog afgjort af en domstol, at drabet skulle tilskrives ulvene.

Stigende ulvebestand

De senere år har der været en stigning i omfanget af ulveangreb.

I juli 2006 blev en anden skolelærer skambidt af ulve i nærheden af polarcirklen. Hun blev bidt i benene, men overlevede.

I 2009 blev en jæger angrebet ved Kuskokwim floden nær Kalskag, bidt i benene, men også han overlevede, hvilket ulven imidlertid ikke gjorde.

Alaska oplever generelt en stigning i antallet af ulve, og især en stigning i antallet af angreb på husdyr, især hunde.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »