Hundredevis af skudte ænder efterladt ved svensk sø vækker harme. Ejeren af skovsøen, hvor de skudte ænder er fundet, har dog en forklaring

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 141)

Af Redaktionen

– En grim og unødvendig massakre. Sådan udtrykker Tony Johansson ordførende for Miljöpartiet sig overfor den svenske tv-stationen SVT.

Udtalelsen falder efter at han er blevet vidne til flere hundrede skudte ænder, som er efterladt tæt ved brinken til en svensk skovsø.

Tony Johansson mener, at der bag de efterladte ænder gemmer sig flere brud på lov og etik.  

– Vi vil have, at Miljø- og Energikontoret til at foretage en grundig undersøgelse af, hvad der foregår i disse skove.

Tony Johansson fortsætte og hævder desuden, at det ikke alene er uetisk at efterlade ænder, som man har skudt.

Han udelukker ikke, at der kan være tale om miljøkriminalitet, da ænderne blev efterladt få meter fra brinken. Dermed kan de udgøre en risiko for for dem som evt. måtte drikke af søvandet, hævder han. .

– Skudte gråænder smager fortrinlig, forklarer ejer af sø, der overfor Jaktjournalen.se oplyser, at sagen bygger på et uheld

Det svenske medie Jaktjournalen.se har talt med indehaveren af den sø, der er omdrejningspunkt for debatten.

Han forklarer, at årsagen bunder i et hændeligt uheld.

Et kølerrum, hvor de skudte ænder blev opbevaret, gik ud med det resultat, at ænderne blev sure og uegnet til menneskeføde.

Årsagen til, at de blev smidt, hvor de blev, forklarer indehavere også med en misforståelse opstået mellem, dem, der skulle skaffe sig af med ænderne og indehaveren.  

Indehavren fremhæver at gråænder et fantastisk vildtkød, som man ikke smider ud og han beklager meget, at de mange fugle gik til.

Over for Jakjouralen udtrykker han, at der ikke er nogen undskyldning for at ænderne blev efterladt, som de gjorde, men forsikre samtidig, at det ikke vil gentage sig. 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 131)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »