Danske jægere på bukkejagt kan de kommende måneder være med til at bekæmpe mårhunde, men Naturstyrelsen henstiller til, at man ikke skyder de såkaldte Judasdyr

Af Naturstyrelsen

Mårhunde må reguleres året rundt, og jægere på årets bukkejagt må derfor hellere end gerne skyde mårhunde, hvis der opstår mulighed for det.

“Men skyd ikke mårhunde, der bærer halsbånd.”

Det er nemlig de såkaldte Judasdyr, som Naturstyrelsen i kampen mod den invasive art følger ved hjælp af GPS-sendere.

– Under bukkejagten de næste par måneder opfordrer vi jægerne til at kontakte Naturstyrelsen eller Danmarks Jægerforbunds mårhunde-reguleringsjægere, hvis de ser en mårhund. Uanset om jægeren skyder mårhunden eller blot ser den, vil vi gerne vide det, da det kan være med til at målrette bekæmpelsen, fortæller Marie Fangel Cleemann, Naturstyrelsen i Blåvandshuk.

Nye Judasdyr

Oplysninger om levende mårhunde er særligt nyttige i bekæmpelse af mårhund, fordi oplysningerne kan føre til fangst af andre mårhunde, hvis der for eksempel også kan findes en mage eller et kuld mårhundeunger i nærheden. Der findes i dag Judasdyr med GPS-halsbånd på Fyn og i Jylland.

Hvis man ser eller skyder en mårhund, skal man ringe til Naturstyrelsens hotline for mårhund på tlf.: 51 14 01 14 eller henvende sig til én af DJs mårhundereguleringsjægere.

LÆS OGSÅ: MÅRHUNDEN – INVASIV OG UØNSKET


Følg Netnatur.dk på facebook
Gå ind på Netnatur facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »