Den Sydafrikanske avis The Times rapporterer, at politiet har arresteret en Vietnamesisk borger efter fundet af 12 kadavere af løver og næsehorn i hans lejede hus i Pretoria forstaden Waterkloof.

Huset blev stormet af politiet efter tip fra den lokale dyreværnsorganisation SPCA og overalt i huset flød det med slagtede dyr, først og fremmest mindst 12 løver og næsehorn.

Huset, der ligger i diplomaternes foretrukne Pretoria forstad Waterkloof, er lejet af den arresterede Vietnameser sammen med tre andre Vietnamesere. Ifølge en talsmand for det sydafrikanske politi; Console Tleane, fandt man udover kadaverne af de fredede dyr også et større pengebeløb på omkring en halv million kroner i dollar og sydafrikanske rands.

Tleane udtaler: ”at det er det værste tilfælde politiet i Pretoria til dato har opleve”. Et anonymt vidne forklarer, at dyrene blev bragt til huset i lastbiler og da han havde konstateret at dyrene blev slagtet, havde han meldt sagen til SPCA.

Dette seneste tilfælde af ulovlig omgang og handel med dyr på CITES-listen synes at indikere en stigende aktivitet fra vietnamesiske borgere i disse forbrydelser. For eksempel beslaglagde vietnamesiske toldere omkring 5 tons elfenben smuglet fra Afrika til den Nordvietnamesiske havneby Hai Phong i begyndelsen af marts i år.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »