Jagtsæsonen 2021/22 blev den foreløbig sidste for buejagt på det store hjortevildt. Fra kommende efterår er det ikke længere tilladt at drive jagt på f.eks. kronvildt og dåvildt

Af Redaktionen

DCE kan ikke nå at blive færdig med den rapport, der skal indgå i vurderingen af buejagt på det store hjortevildt herunder kronvildt og dåvildt. Dermed blev jagtsæsonen 2021/22 den foreløbig sidste for buejagt på det store hjortevildt

Af Redaktionen

DCE kan først påbegynde vurderingen af den buejagten på det store hjortevildt til september. Det oplyser Danmarks Jægerforbund, der også påpeger at buejagten på det store hjortevildt vil afhænge af både en faglig og tilhørende politisk vurdering og beslutning.

Læs også: Indberet! Indberet! Indberet!

Dermed er bliver det ikke tilladt at drive jagt på det store hjortevildt fra kommende efterårsssæson, da den eksisterede prøveperiode er udløbet.

LÆS mere om:

BUEJAGT

Baggrunden er, at der i Miljøstyrelsens bekendtgørelse hedder sig, at ordningen kører helt frem til 31. august 2022 – selv om jagtsæsonen lukkede ned ved udgangen af januar 2022.

Dermed kan de indkomne data, der skal bruges ved vurderingen af buejagtens effektivitet ved jagt på det store hjortevildt, først evalueres til efteråret.

LÆS også:

FORSØG MED BUEJAGT PÅ STORT HJORTEVILDT

Hvorvidt buejagt på det store hjortejagt har en fremtid i Danmark vil afhænge af rapportens vurdering og den politiske efterbehandling.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »