Inspireret af debatten om hjortevildtforvaltningen i Danmark foreslår foreningen SVM, at små trafikfarlige biler skal fart-begrænses

Af Netnatur Rokoko-redaktion

– Små biler er et evigt irritationsmoment i trafikken. Hertil kommer, at de små biler slet ikke er så sikre at køre i som de større. Sådan lyder det fra foreningen “Sneglehuse Væk fra Motorvejen” (SVM).

Venstres trafikordfører ser ud til at være enig og fortæller, at hun har valgt at følge en indstilling fra den landsdækkende forening.

– Små biler skal fremover plomberes, således at de kun kan køre 50 km/t. Ikke alene fjerner vi en masse trafikuheld, men indehavere af mere sikre biler slipper også for irritation og ærgrelser over tilstedeværelse af de mange små biler i motorvejens overhalingsbaner, oplyser trafikordføreren.

“Forslaget har set dagens lys under kraftig skelen til den seneste tids planlægning af hjortevildtforvaltningen i Danmark.”

Som direkte inspiration fra Den Nationale Hjortegruppe, har man således også åbnet en kattelem: Hvis man indmelder sig i “Sneglehuse Væk fra Motorvejen”, kan man helt slippe for plombering. Men … man må så kun køre i motorvejens højre spor. Det venstre forbeholdes de mere trafiksikre biler.

Stor modstand

Forslaget har mødt modstand på de sociale medier. Ikke mindst har forslaget om, at små biler skal holde sig til motorvejens højre spor fået sindene i kog.

– Men den fremførte kritik er skudt helt ved siden af, lyder det fra formanden for SVM, Jørgen Tungfod:

– Vi mener ikke, at nogen skal udelukkes, blot fordi man har valgt at lade sig transpore i en lille trafikfarlig bil. Bestemt ikke.

– Men er man utilfreds med den førte politik, kan jeg kun opfordre til, at man melder sig ind i foreningen og derigennem være med til at forme fremtidens trafikpolitik. Desuden kan man som medlem slippe for plombering og opnå næsten samme rettigheder, som indehavere af de større biler. Hertil kommer, at man får adgang til SVMs store værktøjskasse. Det betyder bl.a., at man efter fem års medlemskab af SVM kan købe en Hummer helt uden misundelsesafgift.

– Men vælger man stædigt at beholde sin lille bil, samtidig med at man vælger at stå udenfor det gode fællesskab i SVM, så må man også acceptere nogle begrænsninger ud over plomberingen. Bl.a., at man så kun må benytte motorvejenes krybespor.


Netnaturs Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at enhver sammenligning med autentiske personer og navne er helt tilfældige og i øvrigt er redaktionen blottet for enhver form for jordforbindelse.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »