Et flertal af jægerne i undersøgelse så gerne, at også skovsnepper – i lighed med ænder og gæs – må nedlægges efter solnedgang

AF REDAKTIONEN 2009

En undersøgelse gennemført på Netnatur.dk i januar og februar måned 2009 viste, at 63,5% af de adspurgte brugere gerne så, at også skovsnepper må nedlægges efter solnedgang.

Flertallet af de adspurgte mener, at der bør gælde samme regler for jagt på skovsnepper, som der gør for ænder og gæs. Altså at også skovsnepper må nedlægges hhv. 1,5 time før solopgang og 1,5 time efter solnedgang.

Skovsneppen ses ofte trække rundt i dagens sidste lys og det vil nok være aftentrækket på skovsnepper, som vil være mest interessant for de danske jægere.  

Det er i skumringen de forlader skovene og trækker mod enge, afgræssede marker og lignende stede for at søge føde. Ikke mindst andejægerne vil fra tid til anden kunne hente sig en tillægsgevinst, når de venter på, at andetrækket skal begynde.

Hvis og såfremt at skovsneppejagt i lighed med ande- og gåsejagt kan fritages fra den regel, der forbyder jagt mellem solnedgang og solopgang, venter der danske jægere en hel ny jagtform, der har mange ligheder med den traditionelle jagt på forårskåde sneppehanner, der endnu praktiseres enkelte steder i Europa.

Biolog Niels Kanstrup, præsident for CIC’s Trækfuglekommission, understreger overfor Netnatur.dk, at der ikke er internationale forpligtelser, der vanskeliggør en lovliggørelse af trækjagt på skovsnepper her i landet.

– Det er Danmark selv, som suverænt bestemmer, hvornår på dagen det skal være lovligt at nedlægge skovsnepper. Når man traditionelt har valgt at lukke jagten mellem solnedgang og solopgang, skyldes det ønsket om ro i skoven efter solnedgang.

– I dag vil skyderi i et skovområde – hvor der ikke traditionelt jages ænder efter solnedgang eller før solopgang – uvilkårligt blive sat i forbindelse med ulovlig jagt, forklarer Niels Kanstrup.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 146)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »