Jagt er jagt, og selv på en af landets mest sikre sneppedestinationer er der intet, som er helt sikkert. Det skrives i Jagtbogen – Dåhjorten

Af Netnaturshop.dk

– Shit, lød det umiddelbart efter en stor sneppe med klappende vinger forsvandt til lyden af to hurtige skud.

– Den var kæmpe, lød det fra Flemming ”Fille” Sørensen, der ud over den forspildte chance åbenlyst ærgrede sig over, at den langnæbbede vadefugl tog den direkte vej frem i såten, hvor der ingen jægere var posteret.

Bedre havde det været, hvis den havde taget et slag ud til en af siderne, hvor Jørgen Gordon Andersen og hans to sønner Thomas og Søren med samme efternavn dannede fløjene.

– Håber jeg nu har taget presset fra jeres skuldre, grinede Flemming, inden han igen satte den tætbyggede spaniel i søg. I dag handlede det om, at de tre gæster fra Fyn fik en sneppe på tasken.

Hunde til krat

I 1999 skrev jeg min første artikel om nordjyske Flemming Sørensen, som på det tidspunkt netop havde slået sig ned i det sønderjyske. 15 år senere var jeg tilbage igen.

Jagt på snepper har stadig hans lidenskabelige interesse, men der er sket meget siden den gang i det forrige årtusinde. Ud over at han har skrevet et firecifret antal snepper ind i sin jagtjournal, har den kendte hundesportsmand i mellemtiden også fået flere hundetyper i sin kennel.

Han anvender stadig stående hunde. Også til jagt på snepper. Men i tæt og til tider ufremkommeligt terræn, foretrækker han kortsøgende spaniels. Spaniels er designet til jagt i uvejsomt terræn og skåner ikke sig selv, når der skal vildt for bøssen.

Når der jages med stødende hund, opstår chancerne oftest uden varsel. I hvert fald for dem, som ikke har mulighed for at læse hunden under søget. Det betyder, at man altid skal være klar. I modsat fald kan man miste afgørende sekunder, som betyder alt, når en sneppe svinger sig fri af underskoven og forsvinder mellem stammer og trækroner.

Men der skal mere til. Skal de sagnomspundne troldfugle på tasken, kræves det, at voksne mænd og kvinder kan handle hurtigt og instinktivt, når chancen byder sig. Sneppejagt er ikke til tanker og overvejelser.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen-Dåhjorten 

Jagtbogen – Sikahjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »