Råvildtjagt med riffel er meget mere end bukkejagt. Det er også udfordrende efterårsjagt på hundyr. Men selv under målrettet reguleringsjagt på råer kan det være nødvendigt at gøre en undtagelse 

 Af Redaktionen

De kommende måneder spiller råvildtet hovedrollen på langt de fleste jagter. Enten under de efter meget at dømme mere og mere populære trykjagter, hvor råvildtet forsigtigt og uden brug af hunde presses frem mod posterede riffeljægere.

Drevet rigtigt an, kommer dyrene ofte frem mod skytterne uden at virke stressede, og det gør det muligt at afgive et sikkert og roligt skud samtidig med, at der selekteres i afskydningen. Som oftest nedlægges lam før rå etc.

Men også under mange af efterårets haglbøssejagter, spiller råvildtet en hovedrolle. Og langt det meste råvildt nedlægges da også under småvildtjagt, hvor også fasan, sneppe og ræv etc. er på parolen.

Efterårets råvildtjagt kan dog også drives som pyrsch- og anstandsjagt, hvor det er råvildtets egen dagsaktivitet, som jægeren forsøger at udnytte. Typisk i dagens første og sidste timer.

I denne film fra britiske TeamWild står den på reguleringsjagt hos en landmand, som oplever, at bestanden af råvildt er blevet så stor, at det begynder at gå alvorligt ud over hans forretning.

Det er der heldigvis en simpel løsning på som samtidig indebærer spændende og udfordrende jagt samt lækkert vildtkød til fryseren.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »