– Det næste kan blive råvildt og alle mulig andre vildtarter, lyder det fra Søren Gade (V), som IKKE mener, at arealbegrænsning er den rigtige vej at gå i dansk jagt- og vildtforvaltning …

Af Redaktionen, 26. august 2016

– Vi mangler ikke vildt i Danmark, lyder det fra Søren Gade, Venstre som ikke mener man skal indføre arealbegrænsninger på jagt

Kommentaren falder i tilknytning til debatten om fremtidens hjortevildtforvaltning, hvor Vildtforvaltningsrådet har foreslået arealbegrænsning i tilknytning til jagt på kronhjort.

Men princippet om arealbegrænsing er ikke faldet i god jord hos regeringspartiet.

Læs også:

Søren Gade: Vi har ikke brug for nyt bureakratisk system

– Det næste kan blive råvildt og alle mulig andre vildtarter, lyder det fra Søren Gade i et filmklip kaldet “Hvad mener politikerne”, der blev fremvist som afslutning på Hjortehøring i Folketinget d. 24. august 2016.

Sammen med de øvrige politikere i Folketinget var Søren Gade forud for høringen blevet bedt om at svare på en række spørgsmål.

Spørgsmål som tog udgangspunkt i den indstilling til fremtidens hjortevildtforvaltning, som Vildtforvaltningsrådet har fremsendt til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Se alle svar og spørgsmål i link herunder, hvor man også kan se, at SF og Enhedslisten argumenterer for, at man skal følge den indstilling, som Vildtforvaltningsrådet har fremsendt.

Soren Gade

– Vi har jo vist, at vi godt kan forvalte vildt i Danmark, udtaler jægeren og folketingspolitikeren Søren Gade.

Selv om der er tradition for, at den ansvarlige minister på området følger rådets indstilling, mener Søren Gade ikke, at Miljø- og Fødevareministeren er forpligtet til at rette ind efter rådets indstilling.

– Hvis almindelige jægere får beskåret deres mulighed for at drive jagt kan det få betydning for opbakningen til jagt,

understreger han og sender samtidigt et klart signal om, at Vildtforvaltningsrådet først og fremmest er at betragte som rådgivende.

– Hvis Vildtforvaltningsrådet ønsker, at indstillingen skal følges til punkt og prikke, må de stille op til Folketinget.

– Det er anbefalinger til politikerne, som er den lovgivende forsamling og derfor kan ministeren tage nogle af de gode anbefalinger, der ligger, men han kan også vælge at  lade være.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »