Spanien byder på jagt i mange varianter, lige fra riffeljagt på mankefår, kronvildt og vildsvin til gode jagtture med haglbøssen

Af Redaktionen

For at måtte gå på jagt i Spanien, skal du være i besiddelse af et jagttegn (udstedt af de enkelte selvstyrende regioner), en våbentilladelse (udstedt af det spanske indenrigsministerium via civilgardens våbenafdeling) og en obligatorisk forsikring (her dække den danske via jagttegnet – bevis på fremmedsprog kan hentes her).

De selvstyrende regioner har som regel en officiel hjemmeside, som oplyser om kravene samt den dokumentation, du skal fremlægge for at få jagttegn.

I mange tilfælde er ansøgningsformularer tilgængelige online.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du søger om jagttegn i de enkelte selvstyrende regioner på hjemmesiden for den spanske regerings borgerservice.

Hvis du har dine egne våben med til at gå på jagt, varierer proceduren.

EU-borgere

De skal være i besiddelse af et europæisk våbenpas, som skal godkendes af den spanske civilgardes afdeling for våben og sprængstoffer ved indrejsen i Spanien (havn eller lufthavn) eller på det sted, hvor jagten skal foregå.

Afhængigt af det våben, der skal anvendes, kan der også kræves andre tilladelser, som skal indhentes både i hjemlandet og i Spanien (kan udstedes til en eller flere rejser med en gyldighed på maks. et år, og som kan fornys), eller en invitation til eller andre beviser på jagtaktiviteter eller konkurrenceskydning i Spanien.

Via følgende link til den spanske civilgardes officielle hjemmeside (Guardia Civil), kan du finde alle de oplysninger vedrørende våben, som du har brug for.

Spansk jagttegn - sådan gør du

Blandt jagtturister er Spanien ikke mindst populær pga de forskellige former for stenbukke, man finder i landet, men også blandt fuglejægere og jægere, som sætter pris på drivjagt (monteria), er Spanien højt skattet. 

I Spanien findes der fire typer jagtområder

Kontrollerede jagtområder. De reguleres af de selvstyrende regioner, og de enkelte regioner har deres egen lovgivning på området. Der skal ansøges om tilladelse i den selvstyrende region, hvor du ønsker at gå på jagt. Vi anbefaler, at du informerer dig hos den enkelte regions miljøforvaltning via deres hjemmeside.

Regionale jagter. Hver selvstyrende region har sine egne jagter. Via lodtrækning fordeles 50% af jagterne til lokale jægere, 40% til regionale jægere og 10% til nationale eller supranationale jægere. Lodtrækningen sker normalt én gang om året, og nogle selvstyrende regioner informerer om dem på hjemmesiden for den relevante myndighed i regionen.

Fritidsjagter. De administreres af jagtforeninger.

Private jagter. De administreres af jagtens ejer. Man skal have tilladelse af ejeren, for at gå på jagt på området.

Det kan være betalt jagt eller gratis jagt.

Vi anbefaler dig, at se på den spanske jagtforenings officielle hjemmeside (Real Federación Española de Caza), hvis du vil have flere oplysninger. (http://www.fecaza.com/)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »