Jagt i Spanien er blevet populært og sidst i januar fejrede syv danske jægere under en grupperejse to gange fødselsdag – i alt 100 år – med to varianter af spansk stenbuk samt mankefår på gavebordet.

Af Redaktionen

Spansk stenbuk – der findes i fire geografiske underarter – er for alvor kommet på danske jægeres ønskeliste i takt med at bestanden er steget og priserne for jagt og trofæafgifter har bevæget sig den modsatte vej. Således har de første grupperejser set dagens lys og sidst i januar 2012 sendte det danske jagtrejsebureau Field and Forest Hunting Tours et hold på syv jægere af sted. Målet var at jage varianten Sierra de Ronda , som sammen med den nærtbeslægtede Sierra Nevada i samme område, hører til blandt de mindste af de i alt fire underarter.

ibex, trofæ– Det er første gang vi sender en gruppe af sted på stenbukkejagt i Spanien, siger Thomas Ehlers, der sammen med Thomas Andersen var rejseleder på turen. En tur hvor alle fik nedlagt det, som de rejste efter.

– Naturligvis er jeg glad for, at alt gik godt og at alle havde held og evner til at nedlægge stenbuk. En jæger valgte desuden at fortætte succesen med mankefår og Sierra Nevada og også han kunne rejse hjem efter tre dages intens jagt med alle sine tre ønsker opfyldt.

Det fortæller Thomas Ehlers, der nu danner partnerskab med Hans Simon Knudsen fra Sæby efter at denne sidst i 2011 overtog anparterne fra den tidligere medindehaver Peter Nielsen. I forbindelse med det nye ejerskab blev virksomheden den første januar 2012 medlem af rejsegarantifonden.

– Jeg tror, at især Arne Moskjær og Thor Grænbæk var tilfredse eftersom de begge fyldte år. Faktisk i alt 100 år idet de blev hhv. 54 og 46 slutter Thomas Ehlers, der allerede nu arbejder på at udbyde en lignede grupperejse til Spanien i den kommende sæson.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »