En af dyrerigets mest fascinerende jægere har vi lige omkring os. Springedderkoppen kan springe op til 20 gange sin egen længde og tilbagelægge hastigheder, der måler sig med de hurtigste

Af Redaktionen 13. juni 2018

Som en kat eller et andet stort rovdyr sniger springedderkoppen sig ind på sit bytte, som af og til kan være insekter, som er væsentlig større end den selv er.

Umiddelbart før den gør sig klar til sit spring, løfter den sine forben, som den bruger til at gribe fast om sit bytte med.

Når edderkoppen sætter af mod sit bytte, stryger den af sted med meget stor kraft og i følge Wikipedia sker det med op til 80 km/t

Dermed blander springedderkoppen sig blandt verdens hurtigste dyr omend de høje hastigheder kun fastholdes over ganske få centimeter. Dog kan springet for visse arter være op til 20-25 gange edderkoppens  egen længde.

Inden springedderkoppen sætter afsted mod sit bytte, har den hæftet en silketråd til underlaget som en slags sikring.

Edderkoppen her er fotograferet på Netnaturs adresse i Den Jyske Ås, hvor den hjælper med at holde vinduerne fri for insekter. Om sommeren virker de store transparente vinduespartier nemlig nemlig som en fælde for fluer og andre flyvende insekter.

Det udnytter hus-edderkoppen, som udover sit bidrag til fluefangsten, kvitterer for gæstfriheden med indblik i dens fascinerende jagtstrategier.

Springedderkop har hele otte øjne og inddeles i en række arter og underarter.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »