Den nye Forester vil være den tredje model i rækken, der bygger på Subaru Global Platform og modellen præsteres i de danske bilhuse i efteråret 2019

Af Subaru

Siden lanceringen i 1997 er mere end 3,8 millioner Subaru Forester blevet solgt, og modellen har globalt været brandets bedst sælger. Den nye Forester vil være den tredje model i rækken, der bygger på Subaru Global Platform – en konstruktion, der kraftigt bidrog til Euro NCAP sidste år, belønnede både Impreza og XV med at være den sikreste bil i klassen.

Forester bygger på de styrker, der er kendt som Subaru’s kerneværdier – den symmetriske drivlinje, det permanente drivhjul og selvfølgelig Boxer-motoren. Den vil også fortsætte med at tilbyde klassens bedste anhænger træk vægt, tilgængelighed og driftssikkerhed.

Baseret på Forester-ejerens feed-back har Subaru omhyggeligt udviklet og moderniseret sit designsprog. Ny Forester er vokset med lidt over en centimeter i længden og to i bredden. Interiøret giver mere plads, og selvom den nye Forester er lidt lavere samlet, er frihøjden stadig generøse 22 centimeter. Akselafstanden er steget med tre centimeter, hvilket giver endnu mere stabil hastighed og kortere overhæng.

Den nye Forester lanceres med Subaru’s nyeste drivline teknologi – Subaru e-BOXER. Hjertet er en 2-liters boksermotor med direkte indsprøjtning, assisteret af en elektrisk motor integreret i Lineartronic gearkassen. Den ny Forester vil kunne køre lidt over havlanden kilometer alene på el. e-BOXER indeholder et 118,4 volt system, der er lades under kørsel. Installationen tilføjer 17 hk og 65 Nm til drivhjulseffekten.

Ny Forester præsterer i de danske bilhuse i efteråret og lanceres i fire designs – Base, Active, Ridge og Summit med stigende udstyr. Samtidig vil Subaru XV også blive lanceret med e-BOXER som drivline alternativ.

I Genève fik også VIZIV Adrenaline Concept Verdenspremiere og i C-segment blev Levorg præsenteret i dens seneste version.

DATA

Subaru Forester e-BOXER

Længde: 462,5 cm (+1,5)

Bredde: 181,5 cm (+2,0)

Højde: 173,0 cm (-0,5)

Akselafstand: 267,0 (+3)

Frihøjde: 22 cm.

Motor: 2-liter 16V DOHC direkteindsprøjtning Boxermotor.

Effekt: 150 hk @ 5.600-6.000 rpm.

Drejningsmoment: 194 Nm @ 4.000 rpm.

Elmotor: 16,7 hk, 65 Nm.

Batteri: Li-ion, 118,4 V, 13,5 kW.

Transmission: 7-trins Lineartronic.

Drivline: Symmetrisk 4WD.

Subaru har altid været med forrest, når det handler om udviklingen af miljøvenlige køretøjer og nye teknologier. Denne profil bliver nu endnu tydeligere i Norden med verdens første Boxerdiesel med Lineartronic (Automatgearkasse).

Subaru er kendt som verdens største producent af Boxer-motorer, som har ligget i alle modeller siden 1958, hvor den første Subaru 360 kørte af samlebåndet. Det symmetriske firehjulstræk, som for mange er synonymt med SUBARU, blev introduceret i 1972, modellen Subaru Outback fejrede sit 20-års jubilæum i 2015. Tilmed kunne Subaru i 2016 fejre 50 års-jubilæum for produktion af Boxer-motorer, og i 2018 fejere vi 60 år som bilfabrik.

Subaru er verdensførende på produktion af firehjulstrukne biler, med en margen på hele 25% ned til Audi og 50% til Landrover, på de næste pladser.

Subaru produceres af Subaru Corporation. Subaru Corporation står 100 % for fremstillingen af biler. Fuji Heavy Industries er aktive inden for en række forskellige industrier, der – præcis som bilindustrien – fortsætter med at udvikle mere miljøvenlige alternativer. Andre eksempler på industrier, som FHI er virksomme indenfor er: vindkraft, flyindustrien og batteri-teknologi.

Subaru har et erklæret mål om at bygge de mest sikre biler, og kan som eneste mærke prale af at have alle deres modeller med, i den Amerikanske sikkerhed organisation IIHS´s Top Safty Pick + opgørelse.
Den nye Subaru XV og søster modellen Impreza, er i Euro Ncap kåret til den højst præmieret, og dermed sikreste bil i klassen Small Family car i 2017

Subaru Corporation har fabrikker i Gunma, Japan og Lafayette, USA. I 2017 producerede Subaru i alt 1.033.000 biler af modellerne: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ og Levorg

I Genève fik også VIZIV Adrenaline Concept Verdenspremiere

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »