For første gang siden 2007 falder krybskytteriet mod næsehorn i Sydafrika. Til gengæld er der sket en alarmerende stigning i antallet af næsehorn dræbt i nabolandene …

Af WWF

1.175 næsehorn blev dræbt af krybskytter i Sydafrika i 2015 – en smule færre end rekorden på 1.215 året før. Imidlertid blev mindst 130 næsehorn ofre for krybskytter i Namibia og Zimbabwe i samme periode – det er næsten 200 procent flere end i 2014.

– Antallet af dræbte næsehorn i det sydlige Afrika er stadig uhyggeligt højt og helt uacceptabelt. Samtidig er det umådeligt trist at se, at krybskytteriet breder sig til nabolandene, siger WWFs generalsekretær Gitte Seeberg.

Sydafrika, Namibia og Zimbabwe er tilsammen hjemsted for næsten 95 procent af alle afrikanske næsehorn.

Brug for samordnet global indsats

– Denne modbydelige form for kriminalitet er så ufattelig indbringende at en samordnet, global indsats er bydende nødvendig, hvis vi skal gøre os håb om at stoppe krybskytteriet, understreger Gitte Seeberg.

Hun efterlyser strengere straffe for krybskytteri, anholdelser længere oppe i de kriminelle, internationale netværk, der står bag krybskytteriet, og at der sættes langt mere effektivt ind over for korruption.

– De store transit- og forbrugerlande som Mozambique og Vietnam er nødt til straks at tage retslige skridt til at få standset handlen med illegale wildlife-produkter. Det blev netop også understreget af CITES – den internationale konvention om handel med truede dyr – i sidste uge, siger Jo Shaw, chef for WWF-Sydafrikas næsehornsprogram.

I 2013 blev 1004 næsehorn dræbt af krybskytter i Sydafrika. I 2010 var antallet af dræbte næsehorn 333. I 2007 var antallet af dræbte næsehorn i Sydafrika helt nede på kun 13.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »