Mere end 5.000 jægere har siden lørdag samlet sig i Facebookgruppe, der skal undersøge interessen for at stifte ny landsdækkende jagtforening 

Af Redaktionen 

Få timer efter det stod klart, at de delegerende i Danmark Jægerforbund valgte Claus Lind Christensen som formand for endnu en periode, blev der søsat en Facebookgruppe med det formål at teste interessen for at stifte en ny landsdækkende jagtforening. 

Målet er at samle mindst 10.000 medlemmer inden for en måned og allerede efter få dage er tallet over 5.000.

Gruppen er stiftet af Kjeld Nyhus Andersen, der i flere debatter om jagt og natur har gjort sig bemærket – både i og uden for det snævre jagtmiljø.

Kjeld Nyhus Andersen har dog tydeliggjort, at han ikke selv ønsker en fremtrædende plads i en evt. ny jagtforenings hovedbestyrrelse.

Såfremt der skabes interesse om stiftelse af en ny jagtforening vil det blive den tredje af slagsen i Danmark.

Udover Danmarks Jægerforbund( DJ) byder også danmarks ældste jagtforening Danske Land- og Strandjagt ind med svar på jagtpolitiske spørgsmål.

Danmarks Jægerforbund blev til efter fusion af hhv. Dansk Jagtforening, Landsjagtforeningen af 1923 og Dansk Strandjagtforening

DJ er stadig – efter tab af medlemmer over de sidste år – den absolut største danske forening af de to nuværende jagtforeninger. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »