At jage tjur, urfugl og rype med cockerspaniels er intenst og tempofyldt. Størst er chancen, hvis fuglene overraskes, understreges det i Jagtbogen – Europa Rundt

Af Netnaturshop.dk

– Rype, råbte Annikken fra den modsatte side af klippeåsen, og i næste nu så jeg en hvidvinget fugl kante sig gennem birkestammerne.

– Den kommer fint, tænkte jeg og havde allerede set de afskudte fjer drive af sted i morgendisen, mens fuglen gik i myren med et blødt svup.

Men rypen kom langt stærkere, end jeg havde forestillet mig, og inden jeg nåede at finde fuglens fart og flugt, var den over mig. De hvide vinger gik som trommestikker, og jeg blev i bogstaveligste forstand taget med storm, da dagens første fugl susede forbi.

– Kuldet trykkede hårdt og havde det ikke været for hunden, havde vi næppe fået dem på vingerne endsige set dem, forklarede den norske jæger og hundefører Annikken Aagaard, inden hun atter sendte sin cocker i søg.

Pigejægeren var tovholder for et lille kobbel spaniels, som havde til opgave at støvsuge bærlyngen for fært af tjur og urfugl. Og rype naturligvis, selv om det kom som en mindre overraskelse, at vi fandt ryper i skovfugleterrænet.

Artiklen fortsætter i Europa Rundt

KLIK og bestil her

 

Rensdyrjagt i Norge, Muflon i Tjekkiet, Dåhjort i Danmark, Bæver i Norge, Spansk stenbuk, Sika i Irland, Ræv i Danmark, Elgtyr i Norge, Råbuk i England, Tjur i Norge, Vildsvin i Tyrkiet, Muntjack i England, Mankefår i Spanien, Gåsejagt i Sverige, Kronhjort i Ungarn

Europa Rundt er på 256 sider.
Formatet er lidt under a4 og bogen kan bestilles i Netnaturshop.dk

SE ARTIKEL I FLIP MAGASIN HERUNDER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »