Forskere påpeger at ulvebestanden i Skandinavien er faldende, men svenske jægere er frustreret over, at det udløser stop for licensjagt på ulv. Det bunder i forkerte optællinger, hævder jagtforening, der finder beslutningen urimelig

Af Redaktionen

Optællingerne viser at den svenske ulvebestand er i tilbagegang og det har fået myndighederne til at indstille licensjagten pp ulv.

Men indstillingen af ulvejagten bliver modtaget med frustration blandt jægerne i de mest ulveberørte områder.

– Det er en urimelig beslutning, siger Anders Olsson, som er talsmand for Jägareförbundet Värmland

Han mener beslutningen mindsker tilliden til myndighederne og betragter det som en spand koldt vand i ansigtet på de mange, som bliver påvirket af den manglende mulighed for at regulere ulvebestanden.

Anders Olsson oplyser overfor Svensk Jakt, at jagtforbuddet er truffet på et forkert grundlag. Ulvebestanden i Skandinavien går ikke tilbage, som tællingerne viser, hævder han.

– Når man ser på situationen i Sverige og Norge, spredes ulvene og bestanden stiger i Norge. Så generelt er ulvebestanden ikke faldende i Skandinavien, siger han.

De seneste vigende tal i den Skandinaviske ulvebestand mener han skyldes, at man tæller ulvene på det forkerte tidspunkt af året.

– At tælle ulvene i slutningen af ​​marts er ikke troværdigt. Der skal selvfølgelig tælles ulve hen over året og udfra dette skal der trækkes et gennemsnit, siger Anders Olsson, der er overbevist om, at myndighedernes beslutning vil skabe stor utilfredshed blandt jægere og mange ikke jægere.

Overfor jagtforeningens synspunkter står forskernens optællinger, som konstaterer, at der ikke i tilstrækkelig grad sker foryngelse i ulvebestanden.

– I de sidste fire år har vi ifølge optællinger haft omkring 60 ulverevirer i landet. Men for nylig er der kun registreret foryngelse i cirka halvdelen af revirerne mod 2/3 ved tidligere tællinger. Det oplyser forsker Olof Liberg på Skandulv.

– Alle kan drage deres egne konklusioner om, hvad årsagen bunder i, men vi kan i hvert fald ikke konstatere en betydelig stigning i antallet af sterile ulve, slutter forskeren Olof Liberg.

FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK

Gå ind på Netnatur facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.

Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

%d bloggers like this: