Den amerikanske filantrop Howard G. Buffett, ældste søn af milliadæren Warren Buffet, ankom 13. marts til Sydafrika medbringende en stor check …

Af Peter Thisted

Howard Buffet havde fredag møde med de officielle myndigheder for naturbevarelsen i Sydafrika for at drøfte mulighederne for at forhindre de meningsløse nedskydninger af næsehorn.

Ved denne lejlighed overrakte han en check på 23.7 milloner US Dollars som en hjælp til det omfattende arbejde.

– Dette er et kriminelt verdensomspændende netværk, som spænder over alt fra elfenben, næsehorn og effekter fra andre truede arter, udtaler Buffet ved overrækkelsen, og fortsætter:

– Den bedste måde at stoppe dette uvæsen på er at afskære organisationerne økonomisk, og det er præcist dér vi vil ramme dem.

Et enkelt horn fra et næseborn kan på det sorte marked indbringe omkring 3.000 US Dollars pr. pund i Kina og Vietnam, hvor det bliver solgt som kur mod alt fra potens til kræft. Og det værste er, at hornet er uden nogen som helst virkning.

Sidste år blev der alene i Sydafrika dræbt mere end 1.000 næsehorn af krybskytterne. I Sydafrika lever der i alt 20.000 sorte og hvide næseborn, hvilket er omkring 80 procent af samtlige næsehorn i verden.
I Kenya er der i dag bare fire hvide næsehorn tilbage.

I 2014 er der ind til videre dræbt 146 næseborn. 95 af disse var i Kruger National Park, som huser halvdelen af samtlige næsehorn i Sydafrika.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »