Storpuddel var oprindeligt en vandapporterende jagthund og blev i øvrigt også flittigt anvendt til at finde de eftertragtede trøfler

Af Redaktionen

Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen – uanset størrelse i øvrigt – til en af verdens mest populære selskabshunde.

Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien. En puddel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede eller for den sags skyld andre hunde.

En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem – velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

Aktivitetsniveau

Storpudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber. Det er den mest selvstændige af de fire størrelsesvarianter, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selv om de alle generelt holder god kontakt.

Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesseret i at klovne rundt end at lytte efter sin førers anvisninger

Specielle behov

Storpudlen kræver meget aktivering og rig mulighed for at bevæge sig frit. Den sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker

Pels og pleje

Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. Øregangene skal renses for hår.

Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. 

Indlæring

Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler.

Uanset størrelse er racen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning.

Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. 

Racens oprindelse

Pudlen er muligvis kommet til Frankrig via Tyskland fra Rusland og menes at stamme fra meget gamle vandspaniels. Den skulle svømme ud og få vandfuglene til at flyve op.

Som selskabshund har den været kendt siden 1600-tallet.

Storpudlen har også været anvendt som hyrdehund og til at snuse sig frem til trøfler under jorden. Under de store krige i forrige århundrede gjorde den også gavn som sanitets- og ordonnanshund. 

Mål og vægt

Storpudlen er ligger på omkring 62 centimeter i højden og en gennemsnitsvægt på 32 kilo.
 

Farver

Farven spænder fra ensfarvet sort, hvid, brun, grå til fawn.

Oprindelsesland

Frankrig.

Internationalt racenavn

Caniche.

FCI-gruppe

Gruppe 9 – Selskabshunde

Specialklub

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »