Er du strandjæger eller går du på havjagt – så bør du nok kigge dine forsikringspapirer en ekstra gang igennem – ikke alle forsikringsselskaber dækker lige meget

Af Redaktionen

Redaktionen blev kontaktet af en jæger, som efter et forlis i en jolle måtte konstatere, at forsikringen ikke dækkede det, som han troede.

Den pågældende jæger sejlede sammen med to jagtkammerater ud mod en ø, hvor de skulle på gåsejagt. Uheldigvis sank båden 150 meter fra land med alle våben ombord. Heldigvis kom alle tre uskadte i land.

Dagen efter tager de tre jagtkammerater ned til havnen, som de sejlede ud fra. Og et par kilometer nede langs kysten lokaliserer de båden, som nu er drevet ind til land. Til alt held er alle våben stadigvæk i båden.

Efterfølgende måtte jægeren selv betale for reparationen af haglgeværet, der havde ligget i vandet i 24 timer. Hans nu – daværende – forsikringsselskab ville ikke dække reparationen. Ej heller ville de erstatte briller, kikkert, pandelampe osv. Efter forsikringsselskabets vurdering, er det en kalkuleret risiko, at tage ud at sejle.

Stor forskel på forsikringsdækning

Der er stor forskel på dækningen de enkelte selskaber imellem.

Tager man sine våben med ud i bilen for at tage på skydebane eller jagt, kan rigtig mange således være underforsikret.

Den pågældende jæger ejer et haglgevær og to rifler – men i det ene selskab var der kun en dækning på 36.000 kr. (hvilket kun dækker prisen på haglgeværet). I et andet selskab var dækningen 53.000 kr., hvilket stadig et pænt stykke fra den virkelige værdi.

Dette kan man dog gøre noget ved, da man kan tilkøbe en større dækning. Så her er der virkelig god grund til at give forsikringspolicen et grundigt check.

Helt galt bliver det dog, når man tager på vandet. Ingen af de tre forsikringsselskaber jægeren var i kontakt med, ville dække jagtvåben, der medtages på havjagt. Det ene selskab ville dog gå med til at indføre en klausul i policen, der siger, at hvis våbnet forsvinder i havet, vil de ikke dække det, men bliver det fundet igen efter en tur i havet, vil de dække en eventuel reparation.

Ikke unormal praksis

Redaktionen kontaktede efterfølgende Hugo Lund, som er forsikringsrådgiver hos Alm. Brand. Han fortæller:

– Jeg har undersøgt, hvordan vi vil forholde os til spørgsmålene og svaret er, at våben vil være dækket som en samling med max. kr. 107.524 pr. skadebegivenhed. Denne sum kan hæves yderligere.

Ved tyveri fra bil dækker vi den samlede skade med udesummen, som er 53.762 kr. Denne sum kan ligeledes hæves.

Hvis et våben tabes i havet, kan man ikke få det dækket. På “Pludselig Skade” er det nemlig et krav for dækning, at genstanden kan fremvises. Men hvis man kan finde våbnet igen, dækker vi en reparation af våbnet. Der er stadig kun dækning for udesummen på 53.762 på skadebegivenhed. Denne sum kan hæves.

Hvis jollen synker, kan man ikke få sine våben erstattet.

Ved havari er der kun dækning for indbo, hvis man sejler med et lystfartøj som passager og båden tilhører andre end dig selv samt at der er overdækkede køjepladser.

Konklusion

Da det kniber en del med overdækkede køjepladser i en MOPA, så må man nok konkludere, at kæntrer din jagtpram med hele molevitten, så er der i al fald ingen dækning at hente her.

Om man overhovedet kan finde et selskab, som vil dække, hvis dit gevær forsvinder i bølgerne, er nok tvivlsomt. Men dækningen på de andre berørte områder, det er bestemt værd af underkaste en nærmere undersøgelse.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »