En af verdens mest anerkendte forskere indenfor hjortevildt tror ikke rigtig på forkert afskydning som årsag til råvildtsygen 

Af Redaktionen (september 2017)

Danmarks ubetinget største internationale navn indenfor forskning i råvildt tror ikke rigtig på forkert afskydning af råvildtet som årsag til råvildtsygen.

Det kan man læse i medlemsbladet for Danmarks Jægerforbund, der tegner et portræt af den nu pensionerede Helmuth Strandgaard, der bl.a. er kendt for sine studier af råvildtet omkring Kalø og Borris. Studier der har ført til meget stor international anerkendelse.

Helmuth Strandgaard er i dag (september 2017) 90 år, men følger nøje med i den nyeste forskning og ikke mindst i de forskellige debatter, der rører sig vedrørende jagt- og naturforvaltning, kan man læse i portrættet.

Men han tror altså ikke rigtig på, at jægerne er årsag til, at de danske rådyr bliver syge og i visse områder falder drastisk i antal.

Synspunktet virker som kontrast til Jægerforbundets opfattelse, hvor man i foråret kunne få det indtryk, at forbundets jagtfaglige chef mener, at jægerne bærer hovedansvaret for rådyrenes trivsel.

Læs mere: Bliver jægerne gjort til syndebukke i råvildtsygen?

Vildtforsker frikender jægere i sag om råvildtsygeDer kan være mange gode grund til at beskyde råvildtet “korrekt” men råvildtprofessoren Helmuth Strandgaaard tror ikke rigtig på, at årsagen til råvildtsygen skal findes i en forkert afskydning af råvildtet

Råvildtsygen er meget mystisk, udtaler Strandgaard til bladet Jæger og undrer sig over, at bestanden ikke rejser efter kollapset.

Strandgaard byder ikke ind med teorier om hvad der kan være årsag til sygen, men ser ud til at frikende jægernes afskydning.

Han henviser bl.a. til, at der er i områder med meget hård beskydning ikke er set  gavnlige effekt på dyrenes tilstand.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »