Verden bliver grønnere: Som et led i at reducere sit udslip af kuldioxid med 30 procent i de kommende ti år bygger Subaru en solcellepark til transmissionsfabrikken i japanske Gunma

Af Subaru

En grønnere verden med respekt for klima og miljø. Det er en vision, vi ikke alene finder herhjemme i Danmark, men også hos japanske koncerner som Subaru. Et godt eksempel er den nye solcellepark i Gunma, som er beregnet til at være i fuld drift i marts 2020.

Solcelleparken skal bygges og drives af Japan Facility Solutions og vil kunne levere 5.000 MW på årsbasis. Ifølge beregninger fra Tepco (Tokyo Electric Power Company) vil det nye anlæg reducere Subaru-fabrikkens udslip af kuldioxid med 2.370 tons hvert år.

Subaru reviderede sin miljøpolitik sidste år og slog fast, at fabrikkernes totale udslip globalt skal mindskes med 30 procent frem mod 2030.

Initiativet med solcelleparken er det seneste resultat af koncernens engagement i det ambitiøse Tochigi Furusato Denki-program, som sigter imod, at energi skal være bæredygtig og ikke alene produceres af dem, der bruger den, men også på stedet, hvor den bruges.

 

Subaru reviderede sin miljøpolitik sidste år og slog fast, at fabrikkernes totale udslip globalt skal mindskes med 30 procent frem mod 2030. Initiativet med solcelleparken er det seneste resultat af koncernens engagement i det ambitiøse Tochigi Furusato Denki-program, som sigter imod, at energi skal være bæredygtig og ikke alene produceres af dem, der bruger den, men også på stedet, hvor den bruges.

Subaru har altid været med forrest, når det handler om udviklingen af miljøvenlige køretøjer og nye teknologier. Denne profil bliver nu endnu tydeligere i Norden med verdens første Boxerdiesel med Lineartronic (Automatgearkasse).

Subaru er kendt som verdens største producent af Boxer-motorer, som har ligget i alle modeller siden 1958, hvor den første Subaru 360 kørte af samlebåndet. Det symmetriske firehjulstræk, som for mange er synonymt med SUBARU, blev introduceret i 1972, modellen Subaru Outback fejrede sit 20-års jubilæum i 2015. Tilmed kunne Subaru i 2016 fejre 50 års-jubilæum for produktion af Boxer-motorer, og i 2018 fejere vi 60 år som bilfabrik.

Subaru er verdensførende på produktion af firehjulstrukne biler, med en margen på hele 25% ned til Audi og 50% til Landrover, på de næste pladser.

Subaru produceres af Subaru Corporation. Subaru Corporation står 100 % for fremstillingen af biler. Fuji Heavy Industries er aktive inden for en række forskellige industrier, der – præcis som bilindustrien – fortsætter med at udvikle mere miljøvenlige alternativer. Andre eksempler på industrier, som FHI er virksomme indenfor er: vindkraft, flyindustrien og batteri-teknologi.

Subaru har et erklæret mål om at bygge de mest sikre biler, og kan som eneste mærke prale af at have alle deres modeller med, i den Amerikanske sikkerhed organisation IIHS´s Top Safty Pick + opgørelse.
Den nye Subaru XV og søster modellen Impreza, er i Euro Ncap kåret til den højst præmieret, og dermed sikreste bil i klassen Small Family car i 2017

Subaru Corporation har fabrikker i Gunma, Japan og Lafayette, USA. I 2017 producerede Subaru i alt 1.033.000 biler af modellerne: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ og Levorg

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »