Amerikanske Automotive Lease Guide fastslår, at Subaru er det bilmærke, der fastholder gensalgsværdien bedst

Af Subaru Danmark

Det er almen viden, at biler taber i værdi fra samme øjeblik, de forlader forhandlernes udstillingsvindue. Men visse biler taber mindre end andre.

Nu har den anerkendte amerikanske Automotive Lease Guide for i alt 46. gang givet Subaru en udmærkelse og fastslår, at Subaru er det bilmærke, der fastholder gensalgsværdien bedst.

Automotive Lease Guide er den analytiske division i TruCar inc.

Virksomheden har i omkring 50 år indsamlet data om alle markedets bilmodeller og nomineret de biler, man har beregnet sig frem til vil opleve det mindste værditab over en treårig periode.

Det drejer sig ikke om det historiske værditab, men hvilke biler, man forventer vil holde værdien bedst fremover.

Det er også den såkaldte ”Brand Residual Value Award”, Subaru har modtaget – en anerkendelse, den japanske bilproducent i øvrigt har opnået otte gange siden 2010.

Det indebærer i praksis, at Subaru-biler i henhold til de statistiske forudsigelser vil opnå den højeste brugtbilpris, sat i forhold til nybilsprisen – noget man for længst også historisk har oplevet i Sverige, hvor salget af Subaru biler har været markant højere end i Danmark.

Store prisnedsættelser

Subaru fabrikken har imidlertid et strategisk ønske om at være stærkere repræsenteret i Danmark og har derfor netop i Danmark gennemført en kraftig prisnedsættelse af hele modelprogrammet – prisnedsættelser, som for visse modeller er på op til 105.000 kroner. Modellerne er Forester, Outback og XV.

På det samlede bilbudget udgør bilens værdiforringelse den største enkelte postering. Når nybilsprisen reduceres, falder brugtvognsprisen også, men ikke helt så meget og heller ikke forholdsmæssigt.

I Danmark er der tradition for, at brugte Subaru biler på grund af mærkets ry for høj kvalitet tilsvarende handles hurtigt og til høje priser.

Når udbuddet af brugte Subaru biler over nogle år vil stige, og brugtvognspriserne på grund af lavere nybilspriser vil falde, forventes det, at flere brugtbilskøbere ønsker at anskaffe en Subaru, hvorved brugtvognsprisen ikke falder tilnærmelsesvis så meget som prisnedsættelsen på nye biler kunne indikere.

”Vi har desuden erfaring for, at Subaru ejere er meget loyale.”

Det fortæller Subarus salgsdirektør i Danmark, Niels Thaning som desuden tilføjer:  

”Hvis en nuværende Subaru ejer ønsker, at købe en ny model, får han godt nok lidt mindre for sin gamle bil, men omvendt vil den nye bil koste meget mindre og dermed er der en besparelse at hente for ham også.”

Prisnedsættelserne:

Subaru Forester 2,0 e-Boxer:

Base: Nedsat fra kr. 459.900 til kr. 389.900

Active: Nedsat fra kr. 504.900 til kr. 444.900

Ridge: Nedsat fra kr. 539.900 til kr. 484.900

Summit: Nedsat fra kr. 574.900 til kr. 519.900.

Subaru Outback 2,5:

Active: Nedsat fra kr. 499.900 til kr. 399.900

Ridge: Nedsat fra kr. 544.900 til kr. 439.900

Summit: Nedsat fra kr. 589.900 til kr. 484.900.

Subaru XV 2,0 e-Boxer:

Active: Nedsat fra kr. 409.900 til kr. 369.900

Ridge: Nedsat fra kr. 434.900 til kr. 399.900

Summit: Nedsat fra kr. 479.900 til kr. 439.900.

SUBARU Nordic AB har aktiviteter i Danmark herunder Færøerne og Grønland, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. I 2005 lå det samlede salg for de seks lande på under 1000 biler, men et målrettet arbejde har givet en fremgang på mere end 800 procent. 2018 var det bedste år nogensinde for Subaru i Danmark.

Subaru DNA finder man i Boxermotoren og i det symmetriske firehjulstræk. Subaru arbejder kontinuerligt for at være den sikreste bil i verden, og modtager allerede anerkendelser ved crash-test og analyser verden over, for den høje sikkerhed samt ikke mindst for føreassistancesystemet EyeSight.

I 2030 er det målet at ingen mennesker skal komme til skade i eller i forbindelse med en Subaru.

SUBARU har i vores nabolande, Tyskland og Sverige, de mest tilfredse bilejere ifølge de største forbrugerundersøgelser.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »