Det sjette medlem af VIZIV-familien blev afsløret i sidste uge på Tokyo Motor Show. VIZIV betyder Vision for Innovation og viser retningen for de fremtidige modeller fra Subaru

 Af Subaru

En Subaru skal være sikker, holdbar og køreglad. Allerede i 1989 viste Subaru Legacy, hvor skabet skulle stå, ved at sætte hastighedsrekord over 100.000 km. Gennemsnitsfarten endte på – for den tid utrolige – 223 km/t.

I årenes løb har Subaru fulgt op med succes inden for både rally og racing samt omgangsrekorder på Nürburgring og Isle of Man. Erfaringerne fra racerbanerne har sat sit afgørende præg på Subaru. Og nu fører VIZIV Performance Concept denne stolte arv videre.

I VIZIV Performance Concept viser Subaru den nye og den fremtidige førerassistentteknologi pakket ind i et slankt sportsvognskarrosseri. Med dette koncept viser den japanske producent, at en Subaru – på trods af stigende automatisering – stadig vil være en renlivet driver’s car.

DATA

Længde: 463 cm.
Bredde: 195 cm.
Højde: 143 cm.
Hjul: 245/40-20
VIZIV historie
VIZIV: Premiere på Genève Auto Salon i 2013. En 3-dørs SUV-coupé med saksedøre. Forgængerne var Tourer og Advanced Tourer med mågevingedøre, som blev vist i henholdsvis 2009 og 2011 i Tokyo.
VIZIV Evolution: Premiere i Tokyo 2013.
VIZIV 2: Premiere i Genève 2014. Længere og med 5 døre.
VIZIV Future: Premiere i Tokyo 2015. 5-dørs SUV.
VIZIV-7: Premiere i Los Angeles 2016. 7-personers SUV.

Subaru har altid været med forrest, når det handler om udviklingen af miljøvenlige køretøjer og nye teknologier. Denne profil bliver nu endnu tydeligere i Norden med den miljøvenlige biler som Outback med CNG (Compressed natural gas) og verdens første Boxerdiesel med Lineartronic (Automatgearkasse).

Subaru er kendt for sine Boxer-motorer, som har ligget i alle modeller siden 1958, hvor den første Subaru 360 kørte af samlebåndet. Det symmetriske 4WD, som for mange er synonymt med SUBARU, blev introduceret i 1972 og er grundstenen i SUBARUS succes i international rally.

Subaru produceres af Fuji Heavy Industries (FHI).Fuji Heavy Industries står 100 % for fremstillingen. FHI er aktive inden for en række forskellige industrier, der – præcis som bilindustrien – fortsætter med at udvikle mere miljøvenlige alternativer. Andre eksempler på industrier, som FHI er virksomme indenfor er: vindkraft, flyindustrien og batteri-teknologi.

FHI har fabrikker i Gunma, Japan og Lafayette, USA. I 2012 producerede Subaru i alt 753.320 biler af modellerne: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ og Tribeca.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »