En svenske tæveulv der udvandrede til Norge nåede at dræbe 21 får inden den blev skudt natten til lørdag i Lillehammer. Hendes storesøster fulgte samme mønster sidste år men blev indfanget og flyttet til et andet område.

Da en tæveulv sidste år dukkede op i Norge og dræbte i hundredvis af får i området omkring Lillehammer, blev det besluttet at skåne ulven og ikke i første omgang at nedlægge den. Store bestræbelser førte til at den blev indfanget og flyttet til et andet område på grænsen mellem Norge og Sverige, hvor den nu har etableret sig.

De store bestræbelser for at lade ulven leve, skyldes blandt andet at den bærer de værdifulde russiske gener der er indført til Sverige for at hindre indavl i den svenske stamme.

Forleden dukkede så en ny indvandrer op i samme område, ligeledes en tæveulv. Hun blev døbt ”Tæveulv II”, og kom straks i farezonen idet den samme dag slog 18 får ihjel. Der går cirka 15.000 får på græs i det område, så der er nok at gå i gang med. Ejeren af de 18 døde får, Jan Ottar Fossøy, så ulven løbe med et lam i munden.

”Det var et forfærdeligt syn”, siger han. Fåreholderne var naturligvis meget nervøse ved situationen og der blev straks stillet krav om at den unge tæve skulle skydes, på trods af at hun bar de værdifulde russiske gener. Der blev umiddelbart skudt efter ulven, men det var en forbier.

Myndighederne i området tog efterfølgende beslutning om at ulven kunne skydes som skadevoldende vildt, hvilket altså skete i weekenden. Tæven nåede dog at nedlægge yderligere 3 får inden hun afgik ved døden.

Det norske miljøparti beklager, at ulven blev skudt netop den dag, der var udnævnt til verdens miljødag. En talsmand for partiet udtaler at ulven hører hjemme i den norske natur, hvilket menneskene skal acceptere og tilpasse sig til. Centerpartiets lokale ordfører, Gunhild Bredvig, er dog af den modsatte opfattelse og roser den hurtige beslutning om at tillade, at ulven blev skudt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »