De svenske vildteftersøgere anerkendes nu økonomisk for deres arbejde med at eftersøge trafikskadet vildt

De svenske schweisshundeførere modtager nu en mindre anerkendelse for deres store arbejde med at eftersøge skadet vildt. Den nye udgiftspost til de cirka 40.000 årlige eftersøgninger af trafikskadede dyr,  skal afholdes af det svenske vejdirektorat. Et påkørt stykke råvildt honoreres med 400 kroner, vildsvin og elg med 700 mens eftersøgning af påkørt bjørn, ulv eller los etc. afregnes med 1.900 svenske kroner.

Mange havde gerne set, at anerkendelsen af det slidsomme og til tider ikke ufarlige job, var blevet aflønnet til en noget højere takst. Den svenske anerkendelse står i kontrast til det danske system, hvor de ulønnede schweisshundefører måtte helt op at stå på pedalen for at sikre sig en anstændig forsikring, når de eftersøgte vildt, som var blevet påkørt i trafikken. Klik på linket herunder og læs Netnatur.dk-artiklen nederst på siden, der medvirkede til, at vildteftersøgerne i dag kan arbejde under anstændige forsikringsmæssige forhold for dem selv og deres hunde.

http://www.netnatur.dk/netjaegeren/artikler/artikel/schweiss-hundefoerernes-forsikringsforhold-bragt-i-orden/ Spørgsmålet er nu om tiden er inde til at indføre den svenske model. Skal de danske schweisshundefører anerkendes økonomisk for den samfundsopgave, som de udfører, når de – dag og nat – rykker ud og afslutter et lidende dyrs  angst og smerte. Det kunne især være interessant at høre argumentet for det modsatte.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...