Licensjagt og ulovligt jagt er årsagen til, at ulvebestanden i Sverige gennem det seneste år er faldende – til gengæld stiger antallet af ulve i Norge. Det skriver Svensk Jakt …

Af Redaktionen

Ulvene er færre i hinsidan. Resultatet af vinter-optællingen, før årets hvalpefødsler, viser, at der nu er ca. 340 ulve i Sverige.

Dette er et fald i forhold til vinteren 2014-2015, hvor antallet af ulve var optalt til 415 individer.

Den svenske miljøstyrelse skriver i en pressemeddelelse, at der er flere faktorer, der tilsammen bidrager til faldet i bestanden af ulve. For eksempel har den naturlige udvikling med antallet af kuld og dødelighed givet en stor effekt. Licensjagten, der er indført for at reducere koncentrationen af ulve i bestemte områder, er sammen med ulovlig jagt også årsag til, at ulvebestanden vil falde i år, skriver den svenske miljøstyrelse.

Men faldet ser dog kun ud til at være midlertidig. Efter vinteropgørelsen er nye hvalpe kommet til og de er ikke talt med i den samlede opgørelse.

– I opgørelsen ser vi, at der er mange områder med ulve, men at antallet af familiegrupper er faldet, siger Maria Hörnell Willebrand, direktør i styrelsen for vildtanalyse, i en pressemeddelelse.

Ny metode til at tælle ulve

Den model, som EPA bruger i dag til at beregne ulvebestandens størrelse blev skabt, da ulvebestanden bestod af færre ulve end i dag.

– Da antallet af ulve er steget i de senere år, og folkestemningen også er ændret, er vi nødt til at revidere den måde, vi beregner antallet af ulve. Den svenske miljøstyrelse har bestilt et nyt estimat, som videnskabeligt skal testes i praksis, før det anvendes, siger Maria Hörnell Willebrand.

430 ulve

I Skandinavien var der inden årets hvalpefødsler omkring 430 ulve. Tallet er dog behæftet med en stor usikkerhedsmargin som siger, at antallet ligger mellem 340 og 559 ulve. Et interval, som det umiddelbart må være svært at basere en optælling på.

Fortsættelse af regeringens beslutning

Den svenske regering har tidligere besluttet, at ulvebestanden bør være mindst 270 dyr, før licensjagt skal være tilladt.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »