En undersøgelse blandt 7.000 svenskere afslører, at en ganske stor andel af broderfolket frygter for et møde med bjørn, ulv eller vildsvin

Af Redaktionen

Den svenske rovvildtpolitik har medført en stigning i antallet af ulv og bjørn. I dag frygter 44 procent af svenskerne at møde en bjørn under en tur i skoven eller på fjeldet etc. For 30 år siden var det under to procent, som nærede samme frygt. – Der er sket en almindelig forandring, hvor svenskerne generelt er blevet mere bange for vilde dyr i de seneste år.

Der er sket noget i folks bevidsthed, fastslår Göran Ericsson, der er professor ved Landbrugsuniversitetet (SLU) og leder af undersøgelsen:

– Det afspejles, at vi i dag har flere vilde dyr, end vi havde tidligere. Hvad vildsvinet angår, så er trenden meget tydelig, understreger han. Men ikke kun et potentielt møde med bjørn får hårene til at rejse på et stort antal svenskere. 33 procent er bange for vildsvin og 25 procent frygter et møde med ulv.

En lignende undersøgelse gennemført i 2004 afslørede, at kun én ud af fem svenskere, frygtede for et møde med et vildt dyr, oplyser Ritzau.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »