Afrikansk svinepest er nu også konstateret i Rumænien og i forsøget på at begrænse den smitsomme svinepest etableres der nu elektriske hegn til millioner

Af Redaktionen

Det er ikke kun danske landmænd plaget af kronvildt, der må sætte elektriske hegn op for at beskytte sig  mod store økonomiske tab.

Rundt omkring i Europa kommer mere og mere natur under hegn i forsøget på at holde den smitsomme afrikanske svinepest under kontrol

Alene i Polen er der opsat et hegn på 729-km  i forsøget på at holde vildsvinene fra bl.a. Ukraine ude af landet. Udgifterne til det elektriske hegn skulle beløbe sig til ikke mindre end 24 mio. euro

Læs også: Svinepest som terror

Om det lykkes at holde smitten under kontrol, kan kun tiden vise, men smitten breder sig og senest er to besættinger smittet i Rumænien, tæt ved grænsen til Ungarn. Smitten kom i følge Jakt og Jägeres oplysninger ikke som en stor overraskelse, da besætningerne ligger i grænseområdet, hvor afrikansk svinepest i nabolandene har været kendt i årevis.

I Tjekket kom smitten, beskrevet første gang her på sitet d. 20. juli 2017, dog som lyn fra klar himmel. Her mener man nemlig, at smitten kan føres tilbage til henkastet affald i naturen. I den forbindelse er der i landet spekuleret i om terror kan være årsag til, at der pludselig blev konstateret smittede vildsvin i området omkring Zlin.

Uanset årsagen spreder smitten sig hurtigt fra dyr til dyr og ifølge nyhedsportalen Proplanta har i alt 72 vildsvin fået sygdommen ud af en estimeret bestand i området på 115 vildsvin.

Afrikansk svinepest i Danmark vil ramme landets eksport ganske alvorligt og turister opfordres til ikke at medbringe svinekød – bearbejdet eller ej – fra områder ramt af afrikansk svinepest.

Jægere, der besøger de berørte lande, bør grundigt rense tøj, udstyr og køretøjer.

Læs mere: Jagtrejse

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »