Erik Mortensen blev sammen med 47 andre danske jagtrejsende taget som gidsel, da et dansk jagtrejsebereau fra Århus gik konkurs.

Erik Mortensen havde næsten opgivet at modtage sine trofæer fra et jagtophold i Sydafrika i 2003. Men den 13. november 2007 kunne han endelig pakke sine sydafrikanske jagtminder ud af transportkasserne. Erik Mortensen blev sammen med 47 andre danske jægere gidsler i en sag mellem en sydafrikansk jagtoperatør og det århusianske jagtrejsebureau Premier Hunting Tours A/S, som gik konkurs umiddelbart efter Erik Mortensen vendte hjem fra Sydafrika.

Efter at Premier Hunting Tours lukkede og slukkede var de danske jægere efter Erik Mortensens eget udsagn helt på herrens mark.

– Vores trofæer dukkede aldrig op, selv om vi gentagne gange rykkede for dem. Den sydafrikanske operatør valgte at tilbageholde trofæerne, da han hævdede, at han havde et tilgodehavende, som ikke var blevet indfriet. Men vi havde betalt og ville ikke betale mere end en gang. – Vi prøvede at kontakte nogle af de danske jagtrejsebureauer: Måske kunne de hjælpe os! Men der var ingen hjælp at hente.

– På et tidspunkt erfarede jeg, at Dream Hunting, Kibæk, havde overtaget resterne af Premier Hunting Tours. Derfor kontaktede jeg firmaets indehaver Thorkild Lund for at undersøge, om der var noget de kunne gøre for at få vores trofæer hjem, fortæller Erik Mortensen.

– Og efter henvendelsen til firmaet startede et tovtrækkerier mellem Danmark og Sydafrika, der altså sluttede lykkeligt med tilsendelse af en stor container fyldt med skind, horn og monterede trofæer. For Erik Mortensens vedkommende bestående af hhv. Oryx, Springbuck, Blesbuck og en Impala. Alle monteret.

Thorkild Lund, Dream Hunting, understreger over for Netnaur.dk, at overtagelsen af Premier Hunting Tours var betinget af, at Dream Hunting ikke kunne gøres ansvarlig for dispositioner foretaget af Premier Hunting Tours. Han siger yderligere:

– Vores indsats med at hjælpe de danske jægere, der var kommet i klemme mellem de sydafrikanske jagtopperatører og Premier Hunting Tours, har ikke været motiveret af en juridisk forpligtelse. Det er udelukkende tale om en vennetjeneste, som vi naturligvis håber på kommer bureauet til gode på lang sigt.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »