–  Hvis ikke Vorherre lukker op for sluserne, står Sydafrika over for en uoverstigelig katastrofe, lyder vurderingen fra indehaver af Jelling Jagtrejser, der frygter  fremtiden for dyr og mennesker i det sydlige Sydafrika

Af Redaktionen

– Enhver dansker kan jo i øjeblikket se med egene øjne, hvad det betyder, når landbruget rammes af tørke.

– Produktion og udbyttet halveres og det kan få uoverskuelige økonomiske konsekvenser for mange landmænd. Sådan lyder det fra Kasper T. Andersen fra Jelling Jagtrejser, der konstaterer, at Danmark ikke er det eneste land, der tørster efter regn. Der er lande, som har det endnu værre.

– Vender vi blikke mod det sydlige Afrika, så er tørken her et endnu større problem. Det har i visse steder af landet slet ikke regnet i indeværende år, så kæmpe områder ligger hen som stenørkner og med store tørkesprækker i jordoverfladen, forklarer rejsearrangøreren, som netop er kommet hjem fra et ophold i Sydafrika.

– Landbruget (i Sydafrika red.) kan være bombet tilbage til ingenting, vinhøsten bliver en katastrofe, så omkostningerne for Sydafrikanerne i syd kan vil blive katastrofale, understreger han overfor Netnatur.dk

– Visse steder er befolkningen i større bysamfund truet på deres drikkevand, som er blevet rationeret. Desuden er kunstvanding forbudt og flere steder endog forbud for mennesker om at bade og vaske sig, oplyser Kaster T. Andersen, der hvert år sender danskere på jagt til det populære jagtland på det store kontinents sydspids.

LÆS også: Et Et halv langt liv med jagtrejser

Men ikke kun mennesker lider under de ekstreme klima-forhold i Sydafrika, påpeger den danske rejseudbyder.

– I bushen trues vildtet både af vandmangel og foder.

– I vintermånederne er det koldt og bushen står vanligt gold, vissen, grå og trist og venter på ny energi i form af vand. Når dette udebliver svinder fødemængden til vildtet lynhurtigt ind til ingen ting. Der må tilføres foder i form af hø og anden kosttilskud for opretholde vildtet, understreger han og peger på, at konsekvenserne ved manglende nedbør kan være mere end blot kortsigtede.  

Allerede nu gribes det til voldsom regulering af vildtbestandene, som eller var sunde og raske. Dermed reduceres en fremtidig gevinst for jagten og dermed for bønderne, turismen og hele den gruppe af sorte og hvid sydafrikanere, som får deres levebrød af denne vej, lyder det fra Kasper T. Andersen, som konstaterer af fremtiden i det sydlige sydafrika nu er ude af menneskehænder: :

– Situationen bider sig selv i halen og vi må håbe, at Vorreherre snart lukke op for sluserne, da vi eller står overfor en uoverstigelig katastrofe.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...