Syv døde kalve i alderen tre-fem uger er søndag fundet hos en større kødkvægavler i området mellem Sindal og Ålbæk. Naturstyrelsen vil nu undersøge dødsårsagen

Af Erik Poulsen, journalist og redaktør af Facebooksiden Her er ulven (Opslagsfoto af Galloway-kvie: Netnatur.dk. Foto af afpillede kalve: Her er ulven)

Hele syv hereford-kalve i alderen tre-fem uger er søndag fundet dræbt hos en større kødkvægavler i området mellem Sindal og Ålbæk. Besætningen på 50 moderdyr var tydeligvis stressede, og kalve-kadavrene blev fundet flere steder på marken.

Læs også: DNA viser tegn på både hund og ulv

Der har siden efteråret været mindst én ulv i Vendsyssel. Ulveovervågningen i Århus har identificeret den som hanulven GW781, der iflg. “Her er ulven i Danmark” har mindst 35 får på samvittigheden i Schleswig-Holstein i ugerne, før den kom til Nordjylland.

Her er det dokumenteret, at ulven har dræbt minimum ét får ved Aggersund den 23. november. Den er desuden under mistanke for efterfølgende angreb på både kødkvægkalve og får andre steder i Nordjylland.

DNA analyser vil vise, om det er ulv eller hund, der står bag angrebet på syv nordjyske kalve. Flere har dog påpeget, at det ikke ligner angreb fra hverken hund eller ulv.

Naturstyrelsen er derfor orienteret om angrebet på hereford-kalvene, som muligvis har fundet sted før eller hen over weekenden.

Ulven GW781’s vej fra Tyskland til Nordjylland er fulgt via dna-spor fra de dræbte dyr i både Schleswig-Holstein og Nordjylland. Myndighederne i Schleswig-Holstein udsendte således allerede den 15. december 2017 en pressemeddelelse, der fortalte, at den pågældende ulv med husdyr på samvittigheden var i Nordjylland.

Offentligheden i Danmark fik dog først kendskab til ulven næsten en måned senere. Det skete den 11. januar 2018 med en pressemeddelelse fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, der dog ikke omtalte GW781’s angreb på husdyr. Det er først kommet frem siden via research, som ‘Her er ulven i Danmark’ har foretaget i tyske medier.

Hvis det vitterligt er én ulv, som står bag episoden, må den siges at have en stor appetit (red.).

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »