En gammel drøm om at nedlægge en rigtig stor kapitalbuk tog pludselig fart. Sådan indledes beretning i Jagtbogen – Råbukken om bukkejagt med meget højt afkast

Af Michael Sand

Når det kommer til bukkejagt har Bo Brink nærmest nået sit mætningspunkt. Skal det være, skal det være specielt, og i flere år har han ladet det sive i jagtrejsebranchen, at han ønsker sig noget specielt. Noget ud over det sædvanlige.

Det være sig gamle bukke, abnorme bukke eller meget store bukke. Budskabet nåede frem, og få dage før bukkejagten i Sverige startede den 16. august 2011, fik han et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

– Jeg fik et tilsendt et billede af en meget høj buk og skulle kun bruge et splitsekund til at afgøre, at det var den buk, eller noget lignede, som jeg drømte om, oplyser Bo Brink.

Dermed blev henvendelsen fra jagtrejseudbyderen omsat til en impulsiv beslutning og den 15. august var han sammen med kammeraten Hans på vej mod den svenske Øresundsø Ven, som ligger cirka 7,5 kilometer fra Sjælland og 4,5 kilometer fra Skåne.

– Jeg havde sat fire-fem dage af til projektet, velvidende at ældre bukke kan være vanskelige at finde, når først brunsten er klinget af, forklarer Bo Brink, der erfaringsmæssigt ved, at afbrunstede bukke har et lavt aktivitetsniveau, som betyder, at der ikke kan udskrives garantier, når det gælder jagt på svenske storbukke.

Uanset hvor ofte og regelmæssigt de har ladet sig eksponere i ugerne op til jagtens start, kan de være som sunket i jorden, når den første jagtdag oprinder i den nye sæson.

Beretningen “Tårnhøj guldbuk” fortsætter i
Jagtbogen – Råbukken

KLIK og bestil her

Indhold:

Jagtbogen – Råbukken

Forårsbjørn i Canada

Tryk og fuglejagt i Danmark

Kronhjort i New Zealand

Historisk danske elefantjagt

Vildsvin i Sverige

Gemse i New Zeland

Buejagt i Danmark

Pukkellaks i Canada

Tahr i New Zealand

Bukkejagt i Skotland

Bukkejagt i Danmark

Trofæopmåling

Drivjagt i Danmark

Cullhunt i Sydafrika

Tarpons Venezuela

Råbuk i Sverige

Wallery i New Zeland

Det er da ikke en spidsbuk

KLIK og bestil her

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »