Tahr er en del af os, lyder budskabet i netop udgivet film fra New Zealand Tahr Foundation, som i disse dage kæmper en indædt kamp for at sikre Tahr anerkendelse som en del af landet og dets fauna

Af Redaktionen

I kan ikke slå os ihjel, vi er en del af Jer selv.

Sådan lyder det i en dansk kampsang, med budskabet om at give plads til mangfoldigheden i det danske samfund. 

New Zealand Tahr foundation synger den samme sang. Dog på vegne af øgruppens bestand af Tahr. Men om budskabet trænger igennem, er der flere meninger om. 

 

Myndighederne (DOC) er godt nok blevet tvunget i netop afsluttet afgørelæse at inddrage jægerne i deres adaptive forvaltningsplan.

En afgørelse, der på den korte bane blev opfattet som en sejr for jægerne.

LÆS OGSÅ: ENDNU EN SEJR TIL JÆGERNE I NEW ZEALAND

 

 

På New Zealand indgår kødjagt, trofæjagt og en omfattende jagtturisme i en højere enhed med forvaltning og regulering af bestanden, der lever i områder, hvor man også finder noget af New Zealands mere følsomme flora. Jægerne er dog kommet på koalitionskurs med den nye politiske ledelse af landets naturstyrelse, DOC, som hævder, at bestanden er kommet ud af kontrol. Et forhold som jægerne ikke kan genkende.

Selv om jægerne fik medhold i retten i spørgsmålet om principperne i forvaltningen, frygtes det i jægerkredse, at resultatet bliver det samme. 

“If it’s brown, it’s down” 

Det var der en som skrev til redaktionen forleden, da han i korte vendinger skulle forklare, hvad konsekvenserne vil blive, når myndighederne starter helikopterne og starter jagten på den invasiv vilde bjergged, der har levet på øgruppen i mere end 100 år.   

Dermed er tahr en art, der i lighed med en lang række andre dyr og planter, og ja – mennesker – har fundet et fristed i den bjergrige øgruppe langt mod syd. 

Alligevel kniber det med opholds-accepten, for arten der i folkekunde går under navnet Kongen af de sydlige alper. 

“De har været næsten altid”, siger den danske guide Per Jacobsen til sin datter. Begge optræder som et indslag i filmen udarbejdet af New Zealand Tahr Foundation.
Filmen ses herunder

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 130)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »