Bliver der indført arealkrav, når det gælder jagt på hjortevildt? Freddy Wulff har lyttet til vandrørerne og konstaterer, at terningerne er kastet

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 129)

Læserbrev af Freddy Wulff

SMOKY ROOMS – AREAL KRAV – 
FALCONERER & CROSSING THE RUBICON

Så har vor nye miljøminister været på banen ang. jagt. Det gik  ud over falkejægerne. Ikke noget med at jage med danske rovfugle. Ansøgning afslået. Solgt ned af floden igen. Som falconererne jo er blevet mange gange. Der er jo ikke så mange af dem. Nemt at bruge i en hurtig byttehandel.

Hvordan skal vi så opfatte dette? I hvilket lys skal det ses?

Mon det er for at få DOF ombord? En beslutning taget i et Smoky Room? Mellem DOF og de adskillige notorisk pro DOF embedsmænd i ministeriet?

Så DOF er med miljøministeren, når det langt større slag skal stå i Vildtforvaltningsrådet (VFR) angående arealkrav/arealbegrænsninger?

Kan faktisk ikke forstå, hvorfor DOF har noget med hjortevildt at gøre. Men det er en anden historie. (Men trust me – det ender i VFR selvom der også tales om et andet udvalg. Og måske i Folketinget.)

Forskellige vandrør har sunget. Og der er forskellige melodier.

Et vandrør mener, at den nye lyserøde regering ikke vil støtte forslaget om arealbegrænsning. At det vil være imod regeringens politik at støtte godser, de store landbrug og skovejerne mod ”den lille mands” jagt.

At der heller ikke er megen støtte fra den nye boss i DN – frisk ind fra Enhedslisten. Ikke et parti, der normalt støtter storkapitalen. Og DN kan uden tvivl trække stemmerne fra Dyrenes Beskyttelse og Friluftsrådet med sig.

Hvordan er den politiske stemningen for arealkrav, når det gælder jagt på kronvildt i Danmark? Freddy Wulff tolker i dette læserbrev de signaler, som er udgået fra de tilrøgede lokaler omkring den nye minister på området. 

Landbruget er heller ikke ved at få ondt i hænderne af at klappe. Jagtlejen kunne jo få et skud for boven.

Hvis tre jægere lejer en jagt på, say 99 hektarer, og der så må skydes EEN hjort på det areal om året – mon de så vil leje den jagt – når hver jæger så må skyde en hjort hver tredie år? Næppe.

Og hvis DJ stemmer som erklæret – til trods for en meget ambivalent holdning – så skulle den ged jo næsten være barberet.

Et andet vandrør, samt Harry Potters sorte kat, mener også at miljøministeren på dette tidlige tidspunkt i regeringens liv, ikke er villig til at tage slagsmålet. At samme vil blive gigantisk. At der er så megen jura involveret, f.eks. den ”ukrænkelige” ejendomsret, at ingen faktisk kan overskue det.

Forslaget om arealkrav kan let bevæge sig ind i grundloven. Og så er fanden løs. Så hellere vente en stund.

Men miljøministeren har vist en smule handlekraft, ved at nixe ansøgning fra falkonerene. Hun har krydset The Rubicon som Julius Caesar gjorde for 1970 år siden, da han sagde (frit oversat) ”Terningerne er kastet”. Han gik i krig mod senatet. Hvem er det miljøministeren vil kriges med? Hvem er næste organisation, der kaldes til møde i et Smoky Room?

Ja, okay, det var nok kun Holmens Kanal hun krydsede og ikke The Rubicon. 

Stay tuned.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »