Mangeårig undersøgelse af gnuer i Serengeti omtales i dag som The Serengeti Rules, da forskningen anvendes som grundlæggende forståelse for nøglearter, økologi og biodiversitet

Af Redaktionen

Hvorfor begyndte bestanden af gnuer i Tanzania pludselig at vokse eksplosivt? Hvad udløste udviklingen og hvilke faktorer gjorde, at bestanden igen fladede ud og fandt et mere stabilt leje?

Det og meget mere kan man blive klogere på i filmen The Serengeti Rules.

Filmen er opdelt i tre kapitler og sammenfatter mere end halvtres års forskning i det enestående østafrikanske Serengeti, kendt for ikke mindst talrige filmatiseringer af zebraer og gnuer på evig vandring i efter vand og føde.

Filmen fokusere især på hvordan nøglearter påvirker det enorme økosystem og stiller skarpt på forskeren Tony Sinclair, der sammen med andre forskere har brugt fem årtier på at undersøge hvilken rolle gnuer spiller i udformningen af ​​Serengeti-økosystemet.

Se også:

“The Water is Rising”,

Filmen The Serengeti Rules er ikke kun en film om natur og dyreliv i Tanzania.

En lang række undervisningsinstitutioner verden over anvender i dag forskningen som en grundlæggende forståelse for hvordan nøglearter kan påvirke økologi og biodiversitet.

LÆS MERE

Se også:

KILLING THE SHEPHERD – PRISBELØNNET FILM OM JAGT OG UDVIKLING I AFRIKA

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »