Mobil, komfort og tæt på naturen. Det er nøgleordene bag udvikling af Tiny House til jægere, lystfiskere og alle andre, der ønsker at være helt tæt på naturen

Dansk iværksætter med bopæl lidt syd for landegrænsen søsætter nyt Tiny House tilpasset jægere og andre naturbrugere. Det mobile typehus bærer navnet Hubertus og bag udviklingen ligger ønsket om at forene konformt med mobilitet og det at være helt tæt på naturen

Af Netnatur (annonce)

Mobil, komfort og tæt på naturen. Det er nøgleordene bag Tiny House Factory, der har udviklet et Tiny Houses til jægeren, lystfiskeren og alle andre, der sætter pris på ophold i naturen. Typehuset kan tilpasses indviduelle behov og bære navnet Hubertus.

Netnatur har været i kontakt med den danske iværksætter Ulrik Rasmussen, der er manden bag udvikling og i en række spørgsmål herunder gør han os klogere på ikke alene Typehuset Hubertus, men også på hele grundtanken bag Tiny Houses, som i disse år ser ud til at blive mere og mere populære.

SE VIDEO

Netnatur.dk: Hvor kommer ideen fra? 

Ulrik Rasmussen: – Ideen udspringer af de erfaringer, som jeg gjorde mig, da jeg på et tidspunkt tilbød jagtrejser baseret på gourmet og ophold på luksuriøse herregårde. Til min overraskelse var efterspørgslen blandt danske jægere minimal.

– Vi analyserede situationen og kom frem til, at danske jægere vil være tæt på naturen, når de er på jagt. De vil så at sige opleve at træde direkte ud på terrænet, når de står op på morgenen. De vil bo i reviret … og helst midt i det hele. De vil ikke køre halve eller hele timer gennem by og industriområder for at komme frem til jagtreviret.

– Men omvendt vil de også gerne bo godt. Og selv om der også er mange, som finder det fascinerende at sove i telt, er der nok flere, der gerne vil være i naturen og stadig opleve den komfort, som de er vant til. Det gælder ikke mindst jægere, som er kommet lidt op i årerne. De vil som udgangspunkt gerne have et bad efter jagten, nyde en god middag og sove i en god seng.

– Det er ønsket om at forene disse ønsker med naturoplevelsen, som har medført udviklingen af vores Hubertus-model, som i sit design retter sig direkte mod jægere, lystfiskeri og andre, der gerne vil være helt tæt på naturen.

Netnatur: Hvem er typisk indehaver af et Tiny House Hubertus?

Ulrik Rasmussen:
– Der er naturelskere i bred forstand – altså jægere, lystfiskere og naturinteresserede, som gerne vil vågne op i naturen, men samtidig gerne vil sove godt og på alle måder leve komfortabelt. Ikke alle finder det lige fascinerende at sove flere dage på et liggeunderlag, hvor alt omkring én kan være vådt og fugtigt.

– Det er typisk ham (eller hende), som har et naturskønt område, som han elsker at være i. Han har måske lidt midler til overs efter salg af egen virksomhed.

– Men det kan også være den aktive erhvervsdrivende, der føler han får for lidt ud af sin jagtleje. Her kan et par dage under ordentlige forhold – midt i naturen – vende om på den fornemmelse og samtidig give ham tid til at tænke og få ekstra strøm til de mentale batterier.

– Men et Tiny House kan også være et fælles projekt. Et hus som flere går samme om. Det kan være en familie eller et jagtselskab, der sætter pris på den mobilitet, der ligger i et have et hus på hjul, som man kan flyttes efter behov.

– Huset kan f.eks. stå et sted om sommeren og et andet sted om efteråret og vinteren. Det er hele ideen med vores produktion.

Netnatur: På Jeres hjemmeside tilbydes Hubertus som Standard, men I oplyser også, at der er mulighed for personligt præg og indretning

Ulrik Rasmussen:

– Selv om Tiny House Factory har udviklet flere modeller, er grundideen at tage udgangspunkt i kundernes individuelle behov. Ikke to vil helt det samme og mulighederne for at få det hus man ønsker, kan være mangfoldige.

– Den eneste begrænsning, som man må indrette sig efter, er højde, længde og samlet vægt. Men bortset fra det, står vores udviklere klar med hjælp og ideer til at designe et hus, som er ens eget – helt fra bunden.

– Der kan være fordele forbundet med at tage udgangspunkt i en af de modeller, der allerede er udviklet. Det kan betyde hurtigere levering og bedre pris, da der er ekstra omkostninger forbundet med individuelle ønsker og design.

Netnatur: Hvor lang tid kan man være selvforsynende?

Ulrik Rasmussen: – I princippet er der ingen grænser for lang tid man kan opholde sig i Tiny House Hubertus. Det er designet til helårsbeboelse og er som udgangspunkt leveret med uld som isolering.

– Strøm skal man ikke tænke på. Solcellerne og det tilsluttede batteri sikrer al den strøm, man skal bruge til f.eks. lys og udluftning og en varmepumpe, der drives på diesel, sikre, at man altid har den temperatur i huset, som man ønsker.

– Ovn og vaskemaskine drives på gasflasker, der i sagens natur – og i lighed med vand til f.eks. bad – skal medbringes. En tilhørende vandpumpe gør det dog nemt at fylde ekstra vand på. Evt. fra ekstra vanddunke eller fra et nærliggende kildevæld.

– Det er naturligvis også muligt at tilslutte huset til en eksisterende strøm- og vandforsyning. Er man overbevist om, at huset altid vil stå i nærheden af en tilslutningsmulighed, kan men spare en del på f.eks. solceller og batteri.

– De fleste vil dog overraskes over, hvor lang tid de kan opholde sig i et Tiny House uden at tænke på hverken strøm, vand eller ekstra gas. Med mindre, der i selskabet er en eller flere med langt hår, der mener de har behov for hårvask og lange bade hver dag, vil man føle sig uafhængig af omverdenen fra man ankommer til man tjekker ud efter måske tre, fire dage …

Netnatur: Er et Hubertushus tilpasset sæson-anvendelse eller er der tale  om helårsbeboelse?

Ulrik Rasmussen: – Vores jagt- og naturmodel er naturligvis baseret på helårsanvendelse. Den leveres isoleret med uld fra får. Men ønsker man det, kan den også isoleres med klassisk rockuld eller med Kingspan isolering, ja sågar med havtang, som er en gammel og effektiv form for isolering, der ikke rådner.

– Jægere og andre, der skal bruge deres hus hele året, kan med fordel vælge at få huset leveret med en brændeovn. Om ikke andet for hyggens skyld, da oliefyret naturligvis sørger for at holde huset varmt selv på den koldeste vinterdag. Husets vandrør er i øvrigt forsynet med isoleringstape, der gør, at de ikke fryser til, når man forlader huset.

Netnatur: Hvilke krav er der til flytning – f.eks. mellem parcelhus og naturområde?

Ulrik Rasmussen:  – Skal man have den fulde glæde ved et Tiny House, skal man have mulighed for at flytte det fra tid til anden. Der er jo tale om et mobilt hus, med alle de fordele dette indebærer.

– Har man ikke selv en firehjulstrækker eller lignende skal man have adgang til en bil, der kan trække op til 3,5 tons, som er vægtgrænsen for et hus på hjul.

– Et Tiny House godkendes som en campingvogn og kan opstilles samme steder, som det er tilladt at opsætte campingvogne. Og i lighed med campingvogne er et Tiny House forsikret og forsynet med nummerplade.

– Det er naturligvis vigtigt, at man holder sig ajourført mht gældende regler i det område, hvor man agter at placere sint Tinyhouse for en kortere eller længere periode.

Netnatur: Hvor meget skal man påregne i årlig vedligehold?

Ulrik Rasmussen: – Ligesom alle andre huse, skal et Tiny House naturligvis vedligeholdes. Vi har satset på en løsning, der medfører så lidt vedligehold som overhovedet muligt, hvorfor vi anbefaler, at man vælger japansk brændt cedertræ som yderbeklædning. Det skal blot vedligeholdes med olie hver femte år, og denne behandling lukker ned for råd og svamp.

– Vores huse er forsynet med automatisk udluftning og det betyder, at man undgår lugtscener. Noget der ellers kan kendetegne huse, der ikke anvendes i længere tid.

– Hvor varmt der skal være i huset kan evt styres med en app. Herfra kan man f.eks. forvarme huset og sikre, at oliefyret opvarmer huset til f.eks. 20 grader inden man ankommer. Appen kan ligeledes virke som indbrudsmeddeler.

Netnaur.dk: Hvad koster Hubertus-modellen og tilbyder I hjælp til finansiering?

Ulrik Rasmussen: – Prisen for Tiny House Factorys Hubertus model starter ved cirka 600.000 danske kroner. Den samlede pris vil dog afhænge af hvor mange rettelser man ønsker i forhold til standardmodellen ligesom valg af ekstra tilbehør naturligvis vil være forbundet med ekstra udgifter. Men jo mere selvforsynende huset ønskes, jo mere påvirker det prisen.

– Ideen med vores produktion er dog, at husene bliver nøjagtig som kunden ønsker og derfor er det i sidste ende summen af tilrettelser og ekstra tilbehør, der afgør prisen.

– Hos Tiny House Factory kan vi også være behjælpelig med finansieringen, da vi har indgået et samarbejde med et dansk pengeinstitut, der kan tilbyde lån eller leasing.

Netnatur: Hvordan fungerer vand og toilet-forhold?

Ulrik Rasmussen:  – Hubertusmodellen leveres med stor brusekabine, men om man ønsker en regnbruser – eller et mere økologisk og vandbesparende brusehoved er naturligvis op til en selv. Vand efter bad kan lukkes ud via afløb. Dette gør placeringen mere fleksibel, da affald efter toiletbesøg afbrændes automatisk og kan efterlades i naturen som lugtfri aske.

Netnatur: Hvor lang tid holder strøm og kapacitet:

Ulrik Rasmussen: – De huse, der er uafhængig af strøm og tilslutning, leveres med et stort batteri, der driver udluftning og lys. Ovn og varmt vand drives på gas og der er som standard plads til 2 x 12 gasflasker, der holder rigtig længe. Mindst 2 uger ved normalt brug.

– Har man ikke adgang til vand, skal man tænke sig lidt om medmindre man er på forkant med denne udvikling og har medbragt ekstra.

Netnatur. Hvem bør ikke købe og hvem bør overveje?

Ulrik Rasmussen: – Den typiske køber af et Tiny House har naturligvis adgang til et sted at placere huset. Det kan være han eller hun ejer en skov eller et andet naturområde … eller har lejet et område med jagt- og fiskeret.

– En bil, der kan trække huset, er naturligvis en fordel. Jeg har selv kørt mere end 2.000 km med huset i et stræk uden at føle dette anstrengende.

– Dog skal man i lighed med alt andet anhængerkørsel naturligvis vænne sig til hastighedsbegrænsningen og på at det koster lidt ekstra, når der skal tankes op.

– Hvem der ikke bør købe et Tiny House? Ja jeg vil nok ikke koble et Tiny House på anhængeren, hvis jeg først og fremmest agter at anvende huset på to ugers campingferie ved Gardesøen

Ønskes mere information om Tiny House Factory kan man kontakte Ulrik Rasmussen på nedenstående mail-adresse.

kontakt@tinyhousefactory.de

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »