Stor sika nedlagt på Lolland, er optaget på listen over de største sikahjorte på TOP 10 Alletiders

Top 10 SIKA

Af Redaktionen

Stor sikahjort er optaget på Top 10 liste, som samler danske jægeres største trofæer nedlagt i Danmark og i udlandet.

Den nye sikahjort på listen er nedlagt af Anders Nørgaard Kjeldsen og indtager en plads som nummer to over de største sikahjorte, som vi har dokumenteret kendskab til.

I en mail sendt til netnatur.dk oplyser Kjeldsen, at hjorten er blevet opmålt til 231,80 point og er nedlagt den 28/12 2021 i Maltrup Skov, lidt uden for Sakskøbing.

Anders Nørgaard Kjeldsen har vedhæftet billeder fra selve dagen og billeder af den smukke hjort elegant monteret på piedestal.

Det er ikke hverdagskost at nedlægge sikavildt i Danmark og årligt registreres der under 600 nedlagte.

De fleste ældre hjorte nedlægges jfr. DCE´s statistik i september og oktober og i jagtmånederne november, december og januar bliver der, målt måned for måned, kun nedlagt det halve af det der gør i sæsonens første måned.

Denne statistik gør ikke jægerens møde med den smukke otteender mindre mindeværdigt …

Anders Nørgaard Kjeldsen har sendt informationer herunder foto og opmålingsskamail info@netnatur.dk og brugere, der har trofæer som er kvalificeret til optagelse, bedes anvende nævnte mailadresse.  

 

 

Den store sikahjort fra Lolland skubber en hjort nedlagt på Frisenborg ned af listen. Glenn Heegards smukke hjort er nu nummer tre.

Heegaard var selv trofæopmåler og var med til at søsætte Top 10 listen og herunder kan man følge en jagt på den spændende danske vildtart, som det kun er ganske få jægere forundt at opleve.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »