Guldbuk, opmålt til 136,8 point, fandt aldrig vej til den årlige Top-ti. Jægeren Bent H. kom for sent til opmålingen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 148)

Af Redaktionen d. 28. maj 2008

– Den ene dag tog den anden. Efterårsjagten startede og så kom jeg fra det igen, siger Bent H., da vi spørger, hvorfor hans store buk, nedlagt d. 19. juni 2007 ikke er med på årets Top-Ti liste, præsenteret i Danmarks Jægerforbunds medlemsblad Jæger.

– Jeg havde kendt bukken i flere år inden jeg skød den. Opsatsen er nemlig meget karakteristisk idet stængerne er vokset helt sammen. Det var de også i 2004, hvor jeg må indrømme, at jeg rent faktisk skød forbi til bukken.

– I 2006 så jeg slet ikke bukken i det ca. 200 ha store moseområde, som jeg er så heldig at råde over helt for mig selv.

– Da sæsonen startede i foråret 2007 forventede jeg ikke at se bukken med de karakteristiske stænger. Men en juni-dag besluttede jeg alligevel at bruge en morgen i det område, hvor den holdt til. Det kunne jo være.

Sommetider han man jo lov at være heldig.

– Og pludselig kom bukken travende ud over en åben mark. Den havde travlt og havde ikke tænkt sig at stoppe op i det åbne område. Jeg piftede og dermed endte den ca. otte år gamle buk sine dage fortæller Bent H.

Det er ikke første gang Bent H. har nedlagt en stor buk i området. Faktisk har han nedlagt adskillige ligesom han tidligere har haft en buk fra området med på listen over de danske bukkeopsatsers Top-ti.

– Inden for blot 200 meter har jeg gennem tiden nedlagt otte bukke over 100 point. Karakteristisk for bukkene i området er, udover de store opsatse, en meget stor krop.

– Guldbukken, som jeg skød sidste år, vejede 21,5 kilo, hvorimod Top-ti bukken for 11 år siden vejede ikke mindre end 23,5 kilo brækket.

– Jeg har selv en teori om, at det er den mineralholdige mosejord, der er årsag til, at råvildtet bliver så store, oplyser Bent H., der som nævnt ikke ærgrer sig over, at opmålingen af opsatsen var for sent på den, da Jægerforbundets opmåler på Jagt- og Fiskerimessen i Odense Kongrescenter målte den op.

På det tidspunkt var bladet Jægers udgave af den populære Top-ti allerede i trykken.

– Jeg har jo prøvet at have en buk med på listen. Og desuden har jeg allerede fået øje på en ny, som ser meget lovende ud. Så hvem ved: Om et par år er der måske en ny guldbuk i området, slutter Bent H., som fortæller, at det enestående moseområde ligger på Fyn.

Nærmere kommer vi det ikke.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »