Torp Solution, der fremstiller unikke trofæplader i stål, arbejder på helt nye løsninger til de mange trofæglade jægere

“Torp Solution fremstiller funktionelle, dekorative trofæplader og vildtkroge i stål. Den lette montering uden brug af beslag, skruer eller værktøj gør vores produkter revolutionerende indenfor montering af trofæer.”

Det skriver Torpsolution.dk på hjemmesiden, der strå bag de unikke trofæmonteringer, som i bogstaveligste forstand virker til at ramme den brede smag. I følge udviklerne er løsningerne nemlig faldet i god jord hos flere ikke jægere. 

– Vi har oplevet at ikke mindst kvinder finder vores løsninger så dekorative, at trofæer har fundet plads i hjemmet. Det har har betydet, at jagttrofæer, som måske før var forvist til jagtstuen, har fået plads i stuen eller andre steder, hvor der før ikke rigtigt var plads … 

Det fortæller Lars Torp, der driver firmaet Torp Solution sammen med sin famile herunder kone og to vokse børn.  

“Hvorfor kan jeg ikke have mit trofæ stående på skrivebordet, så jeg kan vise et af mine bedste minder frem? Hvorfor findes der ingen trofæplader på markedet, hvor man kan have mere end et trofæ på samme plade?” Det var bl.a. disse spørgsmål, der for cirka tre år siden startede det, som senere blev til Torp Solution: En familieejet virksomhed, med en samlet set “stor portion erfaring inden for både jagt, metal og design.” Kilde Torp Solution

– Den daglige drift af Torp Solution står vores to voksne børn for, og datteren er den kreative kraft, når det gæder opstilling og fotografering af de forskellige produkter, der udstilles og sælges via webshoppen. 

– Vi har produktion og lager i Bramming og har valgt at basere vores salg på en online-strategi. I hvert fald mens vi stadig er relativ nye. Men … vi er dog så småt begyndt at åbne op for et mindre forhandler-netværk, da det kan være vanskeligt at forholde sig til nogle af vores produkter alene ud fra et foto. 

– Uanset om det gælder løsninger til væg eller evt. bord, har vi valgt at arbejde med to former for overfladebehandling: En sortlakeret og en pulverlakeret med et mere rustikt udtryk. Og en løsning, der vel at mærke ikke smitter af, hvad man af til kan oplever ved den slags behandlinger siger Lars Torp, som dog ikke vil garantere, at produkterne kan stå uden for uden at ruste. 

– Jeg har haft en model til at stå på terrassen i cirka tre år, og den er stadig fin og uden rust, men om den kan holde til endnu flere år med vind og vejr kan jeg ikke vide med sikkerhed, oplyser Lars Torp, der egentlig startede sin produktion op uden egentlig forretning og salg for øje.

De første plader blev designet til eget forbrug, da han var blevet lidt træt af de eksisternede trofæ-træ-plader i sin samling. Først hen ad vejen meldte tanken sig om, at de nye produktioner i metal måske også kunne sælges. 

Men da Lars Torp driver egen virksomhed sideløbende med Torp Solution, kunne han i begyndelsen ikke give projektet fuld opmærksomhed.

Efterhånden tog designet dog nye og flere former, og modtagelsen blandt jagtvennerne og deres ikke jagende familiemedlemmer ikke mindst bekræftede ham i, at han måske havde fat i en spændene forretningsmodel. 

Efter opstarten er der kommet endnu flere modeller til. Både til trofæer, der skal hænge på væggen og til trofæer, der skal stå på bordet, gulvet eller i en reol etc.

Ideen med de forskellige og unikke løsninger til bukkeopsatser er desuden udvidet til andre arter og løsninger til kronhjort er allerede sat i produktion. 

“Vores producer er 100% dansk fremstillede og tilbydes i tre modeller: Oval, Classic og Diamond. Hjortepladerne er udviklet med udgangspunkt i vores bestseller model: Diamond.” Kilde: Torpsolution.dk

 

– Vores kronhjortebeslag har vi erfaret passer til både spidsthjort og kronhjort med over 12 kilo gevirvægt. Der er stort set ingen forskel på hovedformen. I hvertfald ikke noget, der har indflydelse på anvendelse af vores plader og beslag, fortæller initiativtageren til Torp Solution, som har ambitioner, der rækker ud over landets grænser.  

– Det er planen, at vores produkter skal ud på et internationalt marked, men vi tager udviklingen vildtart for vildtart og f.eks. er en gemse ikke bare en gemse. Der kan være forskel fra underart til underart, som vi skal tage forbehold for i vores designs.

– I første omgang gælder det dog udvikling af sikahjort og dåhjort og gulvbeslag til hovedmonteret vildt. Disse løsninger forventes klar til salg senere på året. Og ikke mindst vores løsninger til hovedmonteret vildt, ser vi meget frem til at lancere, lyder det fra Lars Torp, som sammen med cirka 200 andre udstillere fremviser sine produkter på Jagt og Outdoor messen på Fyn i oktober måned 2020. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »